درمان دیسک کمر با کایروپراکتیک
در ستون فقرات انسان، مهره ها، دیسک های بین مهره ای، مفاصل بین مهره ها، لیگامان ها، تاندون ها، عروق و اعصاب و… همگی با نظم بسیار شگرف و دقیقی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و توانمندی ایستایی انسان را فراهم می آورند. هرگونه بهم خوردگی این نظم ولو در حد خیلی کم موجب بروز اختلالاتی از جمله درد می گردد. یکی از این اختلالات، بیماری است که اصطلاحاً به آن دیسک کمر گفته می شود و در اثر فتق دیسک کمر یا بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای به وجود می آید. خوشبختانه می توان با استفاده از روش های درمانی غیر جراحی مانند درمان دستی (کاپروپراکتیک) بیماری دیسک کمر را درمان کرد و تا حدود زیادی، علائم آزار دهنده ی آن را کاهش داد
کایروپراکتیک دیسک کمر که به آن درمان دستی نیز می گویند، زیر شاخه ای از درمان های مکمل بوده و نوعی درمان مشکلات سیستم اسکلتی بدن انسان است. كار اصلي اين تخصص تطبيق و تنظيم مفاصل و كاهش فشارهای عصبي به خصوص ستون فقرات است كه برای از بین بردن بيماری و ناراحتيهايی مانند ديسک كمر و درد عصب سياتيک و دردهای عصبي كاربرد دارد. کایروپراکتیک نوعی تخصص اولیه پزشکی است که به تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات عصبی عضلانی می پردازد و در واقع، علم شناخت مفاصل و به ویژه ستون مهره ها و هنر تنظیم و تطبیق آنها به منظور پیشگیری و درمان، آن هم بدون استفاده از دارو و اعمال جراحی است.
متخصصان کایروپراکتیک (کایرو پراکتورها) از حرکات آرام دست های خود و یا دستگاه های مخصوص تنظیم کننده، برای دستکاری های تخصصی مهره ها استفاده می کنند تا از این طریق به هدف کایروپراکتیک، یعنی قرار دادن دستگاه اسکلتی به شکل منظم (ردیف) دست یابند و در نتیجه، بدن بتواند مشکلات خود را بهبود بخشد و دستگاه عصبی به طور صحیح عمل نماید. تحقیقات بسیار زیادی در زمینه اهمیت ورزش در تسکین کمردردهای شدید و مزمن، تقویت عضلات کمر، جلوگیری از ایجاد کمردرد و بهبود کیفیت زندگی انجام شده است. طبق این تحقیقات قدرت عضلات شکمی هم در جلوگیری از کمردرد مؤثر است. ورزشهای کایروپرکتیک، باعث بهبود عملکرد گوارشی، تقویت عضلات و بهبود جریان خون میشوند.
بسیاری از مطالعات بیانگر این نتایج هستند که درمانهای دستی که معمولاً توسط پزشکان طب فیزیکی انجام میشوند، برای درمان کمردرد موثر بوده و همچنین برای درمان دیسک کمر، رادیکولوپاتی و گردن درد مفید است. شما میتوانید برای انجام کایروپراکتیک یا درمان های دستی ، به کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.خود، مشاوره بگیرد.
کاربرد کایروپرکتیک دیسک کمر
- افزایش دامنه حرکتی ستون فقرات
- کاهش خشکی و سفتی مهره ها
- تسکین درد کمر
- کاهش فشار وارده بر اعصاب و ریشه های نخاعی
- کاهش تورم و التهاب ناشی از درد دیسک کمر
- بهبود جریان خون که نقش مؤثری در تسریع فرایند بهبودی دارد.
- بهبود عملکرد مفصل آسیب دیده
- افزایش ترشح هورمون های کاهنده درد در بدن
روش انجام کایروپراکتیک دیسک کمر
زمانی که شما برای درمان مشکلات مخصوص به خود مراجعه میکنید، موارد زیر از شما خواسته میشود:
- تاریخچه دقیق پزشکی
- ثبت علائم حیاتی بدن مانند دمای بدن، نبض، میزان تنفس و فشار خون
- بررسی چشمی منحنیهای ستون فقرات و سایر شاخصهای قابل مشاهده در سلامت بدن
- لمس کردن ستون فقرات، عضلات و سایر بافتهای بدن توسط کایروپراکتور
- انجام معاینات ارتوپدی برای تشخیص شرایط سلامتی مربوط به ستون فقرات، استخوانها، مفاصل، ماهیچهها، بافتهای نرم از جمله رباطها و تاندونها
- تست حرکت مفاصل و دامنه حرکت قسمتهای مختلف بدن
- انجام معاینات عصبی برای ارزیابی عملکرد اعصاب حرکتی، حسی و جمجمه بیمار
- علاوه بر این در صورت نیاز و تشخیص کایروپراکتور ممکن است آزمایشهای MRI و اشعه ایکس هم تجویز شود.
بعد از انجام معاینات مربوطه، پزشک کایروپراکتیک، مشکل شما را تشخیص داده و از روش درمانی مناسبی برای برطرف کردن این مشکلات استفاده میکند. علاوه بر این، گزینههای درمانی مربوط به مشکل و هرگونه مزایا و خطراتی که ممکن هست در طول درمان برای بیمار ایجاد شود را هم به خوبی توضیح میدهد و در نهایت با رضایت بیمار، درمان آغاز میشود. یکی از متداولترین روشهای درمانی که توسط کایروپراکتر مورد استفاده قرار میگیرد، حرکت دست یا دستکاری ستون فقرات یا سایر مفاصل هست که به منظور تنظیم و اصلاح آن انجام میگیرد. در این فرآیند پزشک از دستهای خود برای اعمال نیروی کنترل شده بر روی مفاصل و قسمتهای مختلف بدن بیمار که دچار درد و مشکل شده استفاده میکند و طیف وسیعی از حرکات را برای بهبود وضعیت و تنظیم مفاصل مورد استفاده قرار میدهد. با این عمل، حرکت طبیعی مفاصل بازیابی شده و عملکرد آن بهبود پیدا میکند.
روشهای مورد استفاده در کایروپرکتیک
برخی از روشهای درمانی مورد استفاده در کایروپرکتیک کمر و گردن عبارتند از:
- گرما و سرما درمانی: متخصص کایروپرکتیک از درمانهای سرد و گرم برای تسکین کمردرد استفاده میکند. کیسه یخ به مدت 10 تا 15 دقیق برای بیحس کردن کمر استفاده شده و سپس از پدهای گرمایی، پوشش و پک حرارتی یا بطری آب داغ برای بهبود جریان خون در ناحیه مورد نظر و افزایش سرعت درمان استفاده میشود.
- ورزشهای تقویتی و کششی: متخصصی کایروپرکتیت از برنامه درمانی شامل حرکتهای کششی و تقویتی کمر استفاده میکند.
- ماساژ: برای بهبود جریان خون، کاهش ورم و التهاب ناشی از کمردرد و افزایش سرعت بهبودی از ماساژ بافتهای نرم استفاده میشود.
- برنامه رژیم غذایی: بسیار از متخصصین کایروپرکتیک رژیم غذایی را برای تسکین کمردرد پیشنهاد کرده و امکان دارد استفاده از مکملهای غذایی پس از درمان دستی ستون فقرات را توصیه کنند.
- اولتراسوند: در این روش درمانی، امواج صوتی باعث ایجاد حرارت در بافتهای نرم و مفاصل میشوند. میکروماساژ ایجاد شده توسط اولتراسوند نه تنها باعث کاهش کمردرد، سفتی، خشکی و اسپاسم میشود بلکه جریان خون را افزایش داده و روند بهبود را تسریع میکند.
- دیاترمی: در این نوع درمان امواج کوتاه الکترومغناطیس از بافتهای نرم عبور کرده و حرارت را به بافتهای عمیقتر میرساند. دیاترمی عضلات و بافتهای پیوندی را شل و ریلکس کرده، اسپاسم عضلانی را کاهش داده و با افزایش جریان خون باعث افزایش سرعت بهبود میشود. با استفاده از این روش در کایروپرکتیک ناحیه مورد نظر به شکل دلپذیری گرم خواهد شد.
- هیدروتراپی (آبدرمانی): این روش با استفاده از آب و تغییر دمای آن و فشار ناشی از حمام آب گرم، جکوزی و سونا بر عکسالعمل بدن به محرک سرد و گرم تمرکز میکند. در کایروپرکتیک از هیدروتراپی برای کاهش حساسیت کمردرد بوسیله محرک سرد جهت بیحس کردن کمر و محرک گرم برای بهبود جریان خون و تسکین سریعتر استفاده میشود.
- تحریک الکتریکی عضلات: در طول این درمان کایروپرکتیک، الکترودهایی بر روی پوست نصب شده و پالسهای الکتریکی خفیفی به مناطق مختلف بدن با هدف کاهش ورم، کاهش اسپاسم عضلانی و تسکین کمردرد فرستاده میشوند.
- تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS): متداولترین روش تحریک الکتریکی بوده و شامل الکترودهایی است که در قسمت دردناک نصب شده و بیمار توانایی کنترل شدت تحریک الکتریکی را دارد. تحقیقات نشان داده که این روش انتقال سیگنالهای درد را در اعصاب مسدود کرده و همچنین باعث آزاد شدن اندورفین میشود که یک ضددرد و مسکن طبیعی است.
- ابزار انقباض ماهیچه: در این روش بیمار به روی زمین دراز کشیده و تعدادی غلتک پشت بدن حرکت میکنند و باعث کشش و ماساژ عضلات پشت بدن میشوند. کایروپرکتیک از ابزار انقباض دیگری هم برای کشش ستون فقرات، رفع فشردگی دیسکهای ستون مهره و کاهش فشار بر روی ریشههای عصبی (رفع فشار ستون فقرات بدون جراحی) استفاده میکند.
- اشعه مادون قرمز: در کایروپرکتیک از یک دوربین حرارتی برای ایجاد تصاویر رنگی نشاندهنده جریان خون در پشت بدن استفاده میشود. برای مثال تصاویر قرمز نشاندهنده مقدار زیاد اشعه مادون قرمز و جریان خون بیشتر در پشت بدن هستند. از این روش برای تشخیص و تمایز تغییرات حرارتی طبیعی و تغییرات غیرطبیعی و همچنین ارزیابی عارضههای دیگری که باعث کمردرد میشوند استفاده میشود.
- لیزردرمانی سرد: به کمک این روش درمانی، ذرات انرژی لیزری پس از نفوذ به سطح پوست، بوسیله گیرندههای غشا سلولی جذب میشوند. سلولها و بافتها این انرژی خفیف را به انرژی بیوشیمیایی تبدیل کرده که باعث کاهش ورم و کمردرد و التهاب شده و جریان خون را بهبود میبخشد.
- ارگونومی: در طی درمان، متخصص کایروپرکتیک ایجاد تغییرات محیطی را در منزل یا محل کار توصیه میکند. موفقیت یا عدم موفقیت درمان میتواند مستقیماً با تغییرات ارگونومی و شغلی یا فعالیتهای تفریحی نامناسب مرتبط باشد.
- تثبیت لگنی: چنانچه پاها کوتاه و بلند باشند، کف پاها صاف بوده یا در استخوان مچ پا ناپایداری وجود داشته باشد، بایستی برای پای کوتاه در کفش، کفی طبی استفاده شود یا از محافظ قوس کف پا برای حفظ پایداری لگن استفاده میکند.
- آموزش به بیمار: متخصص کایروپرکتیک در زمینه تغییرات در نحوه زندگی، رژیم غذایی و برنامههای مراقبتی به فرد مبتلا به کمردرد آموزش خواهد داد.
این روشهای درمانی با توجه وضعیت بیمار و آسیب ایجاد شده استفاده میشوند.
آمادگی قبل از کایروپراکتیک دیسک کمر
لازم است که متخصص کایروپراکتیک در مورد تاریخچه پزشکی بیمار از جمله داروهای فعلی که بیمار مصرف می کند، تاریخچه آسیب ها و ضربات وارد شده به ستون فقرات، سابقه جراحی بیمار و... به خوبی مطلع باشد. برای اینکه مراحل درمانی انجام شود نیاز به آمادگی خاصی نیست. در این وضعیت فرد تنها باید روی تخت دراز بکشد تا روند درمانی اعمال شود.
ورزشهای کایروپراکتیک
انواع مختلف ورزش برای بیمارانی که تحت مداوای کایروپرکتیک کمر قرار میگیرند وجود دارد. میتوان تمرینات را به دو دسته خم شدن (فلکشن) و و باز شدن (اکستنشن) تقسیم کرد تا مشخص شود کدام دسته ورزشی برای بیماران مناسب است. برای مثال:
- چنانچه بیمار هنگام خم شدن احساس بهتری دارد، تمرینهایی که شامل خم شدن هستند مانند خم کردن زانو به سمت سینه، تیلت پشتی لگنی و خم شدن رو به جلو مفید و مناسب هستند.
- چنانچه بیمار در باز و راست شدن دچار کاهش درد کمری میشود، خصوصاً اگر درد پا کاهش پیدا کرد، تمرینات پرس خوابیده روی زمین بسیار مفید هستند.
- تمرینهای دیگری که برای کاهش کمردرد استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند:
- تمرینهای تقویتی عضلات پایدارکننده لگنی
- کشش همستریگ، کشش عضلات نزدیک کننده و عضلات کوتاه یا محکم ستون فقرات
- تمرینات برای بهبود تعادل یا بهبود پروپریوسپتیو (حس عمقی)
تعداد جلسات کایروپراکتیک
طول درمان بستگي به چندين عامل دارد. از جمله سن، ژنتيك، جنسيت، حاد و يا مزمن بودن، وجود فشارهاي روحي و جسمي، درصد آسيب ديدگي به بافت مورد نظر و شرايط كاري كه تمام اين عوامل تعيين كننده زمان بهبودي و درمان هستند.
کاندید نامناسب کایروپراکتیک دیسک کمر
این روش درمانی جایگزین، برای همه افراد روشی ایمن نمیتواند باشد. برخی از افراد به هیچ وجه نباید این روش را برای درمان انتخاب کنند و اغلب متخصصین در این زمینه در رابطه با ممنوعیتها از آنها جویا میشوند. از جمله افرادی که باید از این روش برای درمان پرهیز کنند شامل موارد زیر است:
- افرادی که پوکی استخوان شدید دارند.
- افرادی که در برخی از قسمتها دچار بیحسی همراه درد شدید هستند و برای مثال حتی قدرت حرکت دست، بازو یا پا را ندارند.
- افرادی که به سرطان در ستون فقرات مبتلا هستند.
- در صورتی که ناهنجاری استخوانی در ناحیه فوقانی گردن وجود داشته باشد.
- فرد دچار سکته مغزی شده باشد.
- تنگی کانال نخاعی
- التهاب در ناحیه کمر
- آرتروز گردن
- بیمارانی که رقیق کننده خون مصرف می کنند
توصیه می شود بیمارانی که در گذشته به سرطان مبتلا بوده اند، پیش از هرگونه اقدامی با پزشک خود مشورت نمایند.
عوارض کایروپراکتیک دیسک کمر
اکثر عوارض جانبی کایروپراکتیک نسبتاً خوش خیم بوده و شامل خستگی و درد مداوم، حاصل از آسیب های قلبی و سردرد درمان شده، می شوند؛ اما برخی از عوارض جانبی جدی تر هستند و موارد فوق دیسک بین مهره ای و فشرده سازی اعصاب در ستون فقرات پایین را در بر میگیرند.
احتمال دارد که این عوارض منجر به درد، انسداد شریان مهره ای، ضعف و مشکلات روده و سکته مغزی شوند. با این حال، کایروپراکتیک میتواند عوارض جانبی خفیف تا متوسط و یا عوارض جدی یا کشنده، در موارد نادر، نیز داشته باشد.
هزینه هر جلسه کایروپراکتیک دیسک کمر
هزینه این نوع درمان بستگی به توانایی و مهارت پزشک در انجام درمان دستی دارد. به علاوه تعداد جلسات درمانی موردنیاز بسته به وسعت و تعداد محلهای مورد نظر و همچنین شدت درد و بیماری متفاوت خواهد بود که این موضوع نیز بر هزینه درمان تأثیرگذار است.
تزریق اپیدورال که شامل تزریق مستقیم بیحسی موضعی و داروی استروئیدی به فضای اپیدورال نخاع و ریشههای عصبی است؛ توسط دکتر سلمان فلاح در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی انجام میشود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ورزش برای درمان قوز کمر
تاریخ انتشار : 1401-02-12تاریخ بروز رسانی : 1402-04-31 -
چه ارتباطی بین چاقی، دیسک کمر و کمر درد وجود دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-11-11تاریخ بروز رسانی : 1402-11-15 -
علل و درمان آرتروز پیشرفته و شدید کمر و ستون فقرات بدون جراحی
تاریخ انتشار : 1401-02-24تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
جراحی بسته دیسک چیست و چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-20تاریخ بروز رسانی : 1402-04-21 -
درمان کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک در بارداری با طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1401-04-21تاریخ بروز رسانی : 1402-05-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :حمید جوان [ 1402-05-17 ]
با سلام . هزینه هر جلسه کایروپراکتیک دیسک کمر چه قدر است؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .