آسیب دیدگی،التهاب و پارگی تاندون شانه و درمان های بدون جراحی آن
درمان درد شانه ناشی از پارگی، التهاب و کشیدگی تاندون شانه، با توجه به میزان آسیبدیدگی متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی، دردهای شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی بهبود بخشیده و درمان مینماید. شما میتوانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
التهاب و صدمه دیدن تاندون چرخاننده شانه ( روتاتور کاف ) یکی از رایج ترین علل درد شانه است . کشیدگی ، پارگی والتهاب تاندون شانه، سه عارضه متداول این عضو به شمار می روند . اکثر افراد دچار مشکلات کشیدگی ، التهاب و پارگی تاندون شانه با استراحت کردن و بهره گیری از دارو های مسکن ، ضدالتهاب ها ،فیزیوتراپی و تزریق دارو های استروئیدی با موفقیت درمان می شوند ؛ جراحی توسط جراح شانه نیز معمولا آخرین گزینه درمان پارگی تاندون شانه محسوب می شود . در این مقاله به طور دقیق تر انواع آسیب دیدگی های تاندون شانه را بررسی می کنیم .
انواع آسیب های تاندون شانه
پارگی تاندون شانه :
پارگی تاندون شانه اغلب نتیجه ساییدگی و پارگی ناشی از استفاده روزانه از آن می باشد . در صورتی که شغلی داشته باشید که نیاز به حرکت مکرر بازو ها به یک شکل خاص باشد ، بیشتر مستعد ابتلا به پارگی تاندون هستید .
پارگی تاندون چرخاننده شانه می تواند جزئی یا کامل باشد و این شرایط بستگی به مقدار آسیب وارد شده به تاندون دارد .
التهاب تاندون شانه :
این حالت شامل التهاب یا تحریک تاندونی است که به استخوان متصل می شود . التهاب تاندون باعث درد در ناحیه بیرون مفصل می گردد . انواع شایع التهاب تاندون در شانه بازیکنان بیسبال و شناگران رخ می دهد .
کشیدگی تاندون شانه :
کشیدگی تاندون شانه یا کپسول شانه زمانی رخ می دهد که یک آسیب شدید در رباط هایی که مفصل شانه را ثابت نگه می دارند وجود داشته باشد . کشیدگی یا پارگی جزئی این رباط ها باعث می شود که مفصل شانه شل شود و میتواند از کارافتادگی کامل یاد ررفتگی شانه را به دنبال داشته باشد .
علل آسیب های تاندون شانه
- استفاده از یک حرکت سریع برای بلند کردن یا کشیدن شیئی که برای شخص بیش از حد سنگین است .
- فرود آمدن روی دستی که شخص برای جلوگیری از افتادنش آن را به حالت کشیده ستون کرده است .
- انجام مکرر برخی حرکات شانه مثل پرتاب کردن یا بلند کردن اجسام .
- نرسیدن خون کافی به تاندون ها به دلیل پیری . این حالت به این دلیل منجر به پارگی و التهاب تاندون می شود که توانایی بدن برای ترمیم آسیب دیدگی ها را کاهش می دهد .
- رشد زوائدی به نام خار های استخوانی . گاهی اوقات با بالا رفتن سن چنین زوائدی زیر آکرومیون رشد کرده و روی تاندون ها ساییده می شوند .
همچنین برخی عوامل ریسک ابتلا به این آسیب ها را افزایش می دهند :
- سن بالا تر از 35 سال . به این دلیل که اکثر آسیب دیدگی های تاندون شانه به خاطر ساییدگی و فرسودگی ناشی از بالا رفتن سن رخ می دهند .
- انجام کار هایی که مستلزم بالا بردن مکرر دست ها به بالای سر هستند از جمله شنا کردن ، وزنه برداری ، انجام ورزش های راکتی و کارهایی مانند نقاشی ساختمان یا تمیز کردن پنجره ها .
علائم آسیب های تاندون شانه
- مهم ترین علائم پارگی تاندون شانه ایجاد درد در محل مفصل شانه و اطراف آن است که حرکات شانه را برای فرد دردناک می کند . این درد معمولا با استفاده کردن از بازو جهت انجام فعالیت های شانه تشدید می گردد .
- در این حالت ممکن است فرد در شانه یا بازو خود احساس ضعف بکند و دامنه حرکات شانه کاهش پیدا کند .
- پس از آسیب ، در زمان حرکت دادن شانه ممکن است صدا های مختلفی شنیده شود .
درمان آسیب های تاندون شانه
- دارو درمانی : پزشک ممکن است دارو های ضد التهاب و مسکن به منظور کاهش درد شانه و التهاب ایجاد شده تجویز کند . این دارو ها به فرآیند عادی ترمیم بدن کمک می کنند . علاوه بر این ، ممکن است از تزریق کورتیزون به همراه نووکائین در شانه بیمار استفاده شود . مصرف آسپیرین ، ناپروکسین سدیم یا ایبوبروفن می تواند باعث کاهش ناراحتی ایجاد شده به خاطر التهاب تاندون شانه شود .
- فیزیوتراپی : روش های درمانی فیزیوتراپی برای درمان التهاب تاندون شانه ،از حرکت های کششی و سایر فعالیت های حرکتی به منظور کمک به بازیابی دامنه حرکت و درمان درد شانه استفاده می کند .
- تزریق کورتیکو استروئیدها : گاهی اوقات پزشک از تزریق کورتیکو استروئید در اطراف تاندون به منظور کاهش علائم ناراحتی ناشی از تاندونیت استفاده می کند . تزریق کورتیزون می تواند باعث کاهش التهاب شده و درد بیمار را کاهش دهد .
- تمرینات ورزشی : درمان با ورزش یکی از روش های کارآمد برای درمان التهاب تاندون شانه و همچنین برای بازگرداندن دامنه حرکتی به مفصل ، در موارد کشیدگی تاندون شانه می باشد . تمرینات ورزشی باید حتما زیر نظر پزشک و یا فیزیوتراپ انجام شوند . در موارد پارگی تاندون شانه بدون مشورت با پزشک اقدام به ورزش نکنید .
درمان شانه درد با توجه به علت ایجاد آن و همچنین میزان و نوع آسیبدیدگی شانه متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی انواع دردهای شانه مانند شانه یخ زده یا منجمد را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی بهبود بخشیده و درمان مینماید. شما میتوانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علائم، علل و روشهای پیشگیری از سندروم گیر افتادگی شانه
تاریخ انتشار : 1402-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-15 -
رفع دردهای مزمن و تقویت شانه با فیزیوتراپی
تاریخ انتشار : 1401-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-05-03 -
شکستگی استخوان شانه ؛ علت و درمان بدون جراحی با طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1401-04-10تاریخ بروز رسانی : 1402-05-01 -
درباره شانه منجمد بیشتر بدانید؛علت، علائم و درمان
تاریخ انتشار : 1400-08-17تاریخ بروز رسانی : 1403-05-19 -
بورسیت شانه چیست و راههای درمان
تاریخ انتشار : 1401-08-03تاریخ بروز رسانی : 1402-05-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :سحر حیدری [ 1402-05-18 ]
سلام خسته نباشید. صدا دادن شانه چه دلیلی دارد؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .