دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / روش های درمان درد استخوان دنبالچه

روش های درمان درد استخوان دنبالچه

دنبالچه یک آرایش مثلثی از استخوان است که قسمت پایینی ستون فقرات را در زیر استخوان خاجی ایجاد می‌کند. Coccydynia به هر درد در ناحیه استخوان دنبالچه اطلاق می‌شود. معمولاً به عنوان یک درد موضعی احساس می‌شود که معمولاً هنگام نشستن یا با هرگونه فعالیتی که به قسمت تحتانی ستون فقرات فشار وارد می‌کند، تشدید می‌شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

این بیماری در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است. معمولاً در اثر ضربه به دنبالچه یا ناحیه اطراف آن، مانند سقوط به عقب یا زایمان ایجاد می‌شود. در موارد نادر، عفونت یا تومور نیز می‌تواند باعث درد در دنبالچه شود. اکثر آسیب‌های دنبالچه در زنان رخ می‌دهد زیرا:

درد در استخوان دنبالچه با روشهای متعددی درکلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان درمان میشود. جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

عملکرد دنبالچه

اگرچه استخوان دنبالچه در بدن انسان بدون عملکرد در نظر گرفته می‌شود اما عملکردی در لگن دارد. به عنوان مثال، دنبالچه یک قسمت از حمایت سه قسمتی برای فردی است که در حالت نشسته قرار دارد. وزن بین قسمت‌های پایینی دو استخوان لگن و استخوان دنبالچه توزیع می‌شود و تعادل و ثبات را هنگام نشستن فرد ایجاد می‌کند.استخوان دنبالچه نقطه اتصال بسیاری از ماهیچه‌های کف لگن است. این ماهیچه‌ها به حمایت از مقعد و کمک به اجابت مزاج، حمایت از واژن در زنان و کمک به راه رفتن، دویدن و حرکت دادن پاها کمک می‌کند.

درد استخوان دنبالچه

علائم

درد استخوان دنبالچه معمولاً با علائم دیگر و خاص‌تری همراه است که گاهی اوقات می‌تواند نحوه بروز درد را نشان دهد. کوکسیدینی ممکن است با یک یا ترکیبی از علائم زیر مشخص شود:

بسته به آناتومی منحصر به فرد و ساختارهای زمینه‌ای ایجاد کننده درد، ممکن است علائم در بیمار متفاوت باشد. اگر بی ثباتی ساختاری استخوان‌ها ادامه پیدا کند و عضلات و رباط‌های اطراف همچنان تحت فشار قرار بگیرند یا در صورت وجود التهاب موضعی، درد کوکسیدینی می‌تواند مزمن شود و بیش از 3 ماه طول بکشد.

علت

ضربه مستقیم به دنبالچه شایع‌ترین علت کوکسیدینی است و معمولاً منجر به التهاب اطراف استخوان دنبالچه شده که باعث درد و ناراحتی می‌شود.

کوکسیدینی به طور معمول ناشی از مسائل بنیادی زیر است:

عوامل فوق ممکن است ناشی از آسیب به دنبالچه باشد یا ممکن است به عنوان کوکسیدینی ایدیوپاتیک (کوکسیدینی بدون علت مشخص) ایجاد شود.

علل احتمالی

تشخیص کوکسیدینی معمولاً یکی از دلایل زیر را برای درد مشخص می‌کند:

عوامل خطر

عوامل خاصی ممکن است احتمال ایجاد درد در دنبالچه را افزایش دهند. عوامل خطر برای کوکسیدینی شامل موارد زیر است:

تشخیص

پس از جمع آوری سابقه پزشکی، پزشک معاینه فیزیکی را آغاز می‌کند. یک معاینه فیزیکی کامل برای درد دنبالچه ممکن است شامل لمس برای بررسی حساسیت محلی و دستکاری داخل رکتال (مقعد) می‌شود.

آزمایشات تشخیصی معمولاً برای درد دنبالچه مورد نیاز نیست. در برخی موارد از درد شدید و بی وقفه، ممکن است از یک آزمایش تشخیصی برای تعیین نحوه ایجاد درد و چگونگی کاهش آن به بهترین نحو استفاده شود. آزمایشات تشخیصی کوکسیدینی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

در موارد نادر، آزمایشات معمول خون برای رد احتمال عفونت یا تومور انجام می‌شود. همچنین ممکن است پزشک آزمایش مدفوع گایاک را تجویز کند تا مشخص شود منشا این مشکل از دستگاه گوارش نیست.

درمان

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که درمان‌های غیر جراحی تقریباً در 90 درصد موارد کوکسیدینی موفقیت آمیز است. خط اول درمان معمولاً شامل مراقبت از خود است که می‌تواند بدون کمک پزشک متخصص انجام شود، مانند برخی از موارد زیر:

اگر درمان‌های فوق به مدیریت یا تسکین درد دنبالچه کمک نمی‌کند، ممکن است درمان‌های اضافی که توسط پزشک، متخصص کایروپراکتیک یا سایر متخصصان پزشکی تجویز می‌شود، ضروری باشد.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

درمان‌های غیر جراحی اضافی

اگر درد استخوان دنبالچه مداوم یا شدید باشد، گزینه‌های درمانی غیرجراحی اضافی برای کوکسیدینی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

پس از دستیابی به تسکین کافی درد تا تحمل حرکت بهتر انجام شود، فعالیت هوازی با تاثیر کم روزانه مفید است، زیرا افزایش جریان خون مواد مغذی را به آن ناحیه می‌رساند و توانایی‌های طبیعی بهبود بدن را تقویت می‌کند. یکی دیگر از مزایای فعالیت هوازی، ترشح اندورفین، ماده شیمیایی مسکن بدن است. اگر درمان‌های غیر جراحی یا روش‌های کنترل درد موثر باشد، استفاده طولانی مدت از این روش‌ها یک گزینه درمانی منطقی است. در موارد نادر، درد بیمار به درمان‌های غیر جراحی پاسخ نمی‌دهد و ممکن است جراحی روی دنبالچه در نظر گرفته شود.

درمان‌های حمایتی بیماری پارکینسون شامل فیزیوتراپی و کاردرمانی می‌شود که در کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، قابل انجام می‌باشند. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :صدیقی [ 1402-05-19 ]
دکتر سیاتیک هم باعث درد دنبالچه میشه؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علت درد و التهاب جلوی زانو و زیر کشکعلت درد و التهاب جلوی زانو و زیر کشک

کندرومالاسی کشکک زانو به عنوان زانوی دونده شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن غضروف در سطح زیرین کشکک زانو خراب و نرم می‌شود. این بیماری در بین افراد جوان و ورزشکار شایع است اما ممکن است در افراد مسن که آرتروز زانو دارند نیز ایجاد شود. ... ادامه مطلب

قرارگیری صحیح وضعیت های مختلف در بارداری-بخش اولقرارگیری صحیح وضعیت های مختلف در بارداری-بخش اول

وضعیت های صحیح مختلف در حاملگی می تواند باعث وارد آمدن کمترین فشار و استرس به کمر یک خانم باردار شود.با بزرگ شدن شکم شما ممکن است احساس کنید که در حال زمین خوردن هستید ولی با رعایت یکسری نکات ساده که در زیر آورده می شود شما می توانید از این مشکل دور بمانید وحتی دچار کمردرد نشوید. ... ادامه مطلب

علائم، علل و روشهای پیشگیری از سندروم گیر افتادگی شانهعلائم، علل و روشهای پیشگیری از سندروم گیر افتادگی شانه

سندرم گیر افتادگی شانه عارضه ای است که به دلیل آسیب فضای ساب آکرومیال در اثر اختلال در ثبات دینامیک و استاتیک شانه رخ می دهد ... ادامه مطلب

پارگی دیسک کمر چه علائمی دارد؟پارگی دیسک کمر چه علائمی دارد؟

پارگی دیسک کمر که در اصطلاح عامیانه با عنوان فتق دیسک از آن یاد می شود ؛ یکی از رایج ترین بیماری های ستون فقرات و اختلالات اسکلتی و عضلانی است ، که بر اثر آن یکی از دیسک هایی که در میان مهره های کمر وجود دارد دچار شکاف و ترک خوردگی می شود و محتوای دیسک به داخل کانال نخاعی نشت می یابد. ... ادامه مطلب