سندرم دکرون چیست و چه علل و علائمی دارد؟
سندرم دکرون( (De Quervain’s Tendinosis یک وضعیت دردناک است که در اثر تحریک و انقباض تاندونهای ناحیه شست و مچ دست و فشار وارد شده به اعصاب این ناحیه بروز میکند. در واقع با تورم تاندونها یا غلاف تاندونهای مچ دست در انگشت شست این ناحیه دچار درد و ناراحتی می شود. معمولا درد میتواند تا ساعد نیز گسترش یابد. این درد به خصوص هنگام مشت کردن دست، برداشتن یا گرفتن اشیاء یا چرخاندن مچ دست تشدید میشود.
علل ابتلا به سندرم دکرون
این بیماری حرکت را در تونل کوچکی که انگشت شست را به مچ دست متصل می کند، محدود می کند. از سایر علل موثر در تحریک این تاندونها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سن
- ابتلا به آرتریتهای التهابی مانند استئو آرتریت زیرا باعث بروز التهاب مزمن در سیستم اسکلتی عضلانی میشوند.
- آسیب و ضربه به انگشت شست یا مچ دست که ممکن است باعث ایجاد بافت اسکار شود و حرکت تاندونها را محدود کند.
- استفاده بیش از حد از مچ دست است.
- احتباس مایعات، بهخصوص در اثر تغییرات هورمونی دوران بارداری
- انجام بیش از حد حرکات تکراری و روزانه با دست
علائم سندرم دکرون
- احساس درد شدید هنگام استفاده از انگشت شست
- تورم در نزدیکی قاعده انگشت شست
- احساس دردی که به طور ناگهانی ظاهر میشود
- درد در هنگام مشت کردن انگشتان
- دردی که به انگشت شست و یا از مچ به پایین بازو (ساعد) منتقل میشود
- احساس درد و یا اختلال در حرکت دادن انگشت شست، بهویژه هنگام نیشگون گرفتن یا گرفتن اشیا
- بی حسی در پشت انگشت شست و انگشت اشاره
- صدا دادن انگشتان به خصوص انگشت شست
- درد و حساسیت در سمت خارج مچ
- حس درد شدید در زمان انجام کارهایی از قبیل نوشتن
- خشک و سفت شدن مچ دست
تشخیص سندرم دکرون
- تست فینکل اشتاین : تست فینکل اشتاین یک روش تشخیصی می باشد که جهت بررسی وضعیت مچ دست و انگشت شست انجام می شود. در این تست، فرد با نگه داشتن انگشت شست خود در کنارانگشتان دیگر به سمت انگشت کوچک خم می کند. در صورت بروز درد در مچ دست پزشک احتمال می دهد که فرد دچار سندرم دکرون شده است.
- روش فیزیکی ابداکت شست : بعد از انجام تست های فیزیکی توسط پزشک برای تشخیص مطمئن تر و مشاهده ناحیه آسیب دیده با استفاده از اشعه ایکس از دست بیمار عکس برداری می کند و با توجه به آن بررسی های لازم را انجام میدهند.
- سی تا اسکن و ام آر آی : اگر حتی در عکس برداری با اشعه ایکس پزشک موفق به تشخیص دقیق و بررسی علت نشود در این صورت از روش های سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می کند. چرا که این روش ها تصویر دقیق تری از ناحیه آسیب دیده دست و بافت های آن داده و جزئیات آسیب را نیز به طور واضح نشان می دهند.
روشهای درمان سندرم دکرون
- دارودرمانی : در نظر داشته باشید تمامی داروهای درمانی باید زیر نظر پزشک متخصص و با بررسی وضعیت فعلی شما تجویز شود. برای کاهش درد و تورم، پزشک ممکن است انواع داروهای ضدالتهاب و مسکن را برای شما تجویز کند. در صورتی که ابتلا به سندروم دکرون در دوران بارداری شروع شود در اکثر مواقع با تغییرات هورمونی علائم خود به خود در اواخر بارداری یا شیردهی از بین میروند . پس با توجه به این موضوع درمان را رها نکنید و به تاخیر نیاندازید.
- تزریق استروئید : در صورتی این تزریقها توصیه میشوند که التهاب مرتبط با یک بیماری خاص باشد؛ زیرا میتواند اثرات نامطلوبی داشته باشد.
- فیزیوتراپی : یک درمان موثر برای سندرم دکورون فیزیوتراپیمی باشد. هدف از فیزیوتراپی کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از عود بیماری است . فیزیوتراپی معمولاً برای درمان سندرم دکرون به مدت 4 تا 6 هفته تجویز می شود.اما به طور کلی مدت زمان دقیق درمان به شدت بیماری شما بستگی دارد.
- فیزیوتراپیست بر روی یک برنامه درمانی شخصی سازی شده با توجه به شدت آسیب برای شما کار خواهد کرد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سرما و گرما درمانی : سرما درمانی می تواند در کاهش درد و تورم موثر باشد. همچنین گرما درمانی می تواند به بهبود جریان خون و کاهش سفتی کمک کند.
- مکانیک بدن : فیزیوتراپیست نحوه استفاده و حرکت صحیح دست را به شما آموزش میدهد تا از آسیب بیشتر جلوگیری کنید.
- تمرینات تقویتی : انجام تمرینات تقویتی می تواند به تقویت عضلات اطراف مچ دست و انگشتان کمک کند تا از آسیب بیشتر جلوگیری کنند.
- تمرینات کششی : تمرینات کششی می تواند به بهبود دامنه حرکتی و کاهش سفتی کمک کند.
ورزش بیماری دکرون
- کشش مچ دست : برای انجام این تمرین دست آسیب دیده خود را به کمک دست دیگرتان به آرامی فشار دهید تا مچ دستتان خم گردد. این شرایط را بین 15 تا 30 ثانیه نگه دارید و سپس انگشتان را به عقب بکشید و مجدد 15 تا 30 ثانیه آن را نگه دارید. در حین این تمرین حتما ساعد دست آسیب دیده شما باید صاف قرار داشته باشد.
- خم کردن مچ دست : برای این تمرین یک شی مانند قوطی را در دست خود بگیرید به طوری که کف دست به طرف بالا قرار داشته باشد. در ادامه مچ دستتان را به آرامی به طرف بالا و پایین حرکت دهید. در 2 ست 15 تایی آن را تکرارکنید.
- کشش در جهت مخالف : در این تمرین دستتان را به گونه ای روی میز قرار دهید که کف دست به سمت بالا قرار داشته باشد. سپس نوک انگشت شست خود را به سمت نوک انگشت کوچک خود ببرید و به مدت ثانیه این وضعیت را نگه دارید و 10 بار آن را تکرار کنید.
- گرفتن توپ : توپ نرمی را در دست گرفته و حدود 5 ثانیه فشار دهید. و در 2 ست 15 تایی به انجام آن ادامه دهید.
- باز کردن مچ دست : با در دست گرفتن وزنه ای سبک به طوری که کف دستتان به سمت زمین قرار داشته باشد. سعی کنید دستتان را به آرامی به سقف نزدیک نمایید و در ادامه به آرامی مچ دست خود را به حالت ابتدایی باز گردانید. در 3 ست 10 تایی این حرکت را انجام دهید.
- حالت دعا : برای انجام این تمرین باستید و کف دستانتان را به هم بچسبانید. در ادامه آرنج ها را از یکدیگر دور کرده و مچ دست ها را به طرف پایین حرکت دهید تا احساس کششی داشته باشید. 5 ثانیه این شرایط را حفظ کرده و در ادامه به آرامی به وضعیت ابتدایی خود بازگردید.
عوارض عدم درمان سندروم دکرون
در صورتی که برای درمان این عارضه هیچگونه اقدامی صورت نگیرد درد و ناراحتی زیادی را در ناحیه مچ دست و انگشت شست به وجود می آورد. و به مرور بیمار دچار محدودیت حرکتی و درد های مزمن و شدیدتری خواهد شد که در این شرایط تمامی فعالیت های روزمره با مشکل و اختلالاتی رو به رو می شوند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .