علائم و نشانه های عفونت ستون فقرات
عفونت ستون فقرات از جمله بیماریهایی است که ممکن است افراد را در شرایطی خاص درگیر کند. با وجود این که این بیماری در دسته عارضههای خاص و نادر قرار دارد، ممکن است افراد را به شکل ناگهانی مبتلا کرده و سبب گسترش مشکلات بیشتر شود. عفونت ستون فقرات یک عارضه بسیار نادر محسوب میشود که امکان دارد در دیسکهای میان مهرهای یا در مهرههای ستون فقرات (که به آن استئومیلیت نیز میگویند) رخ دهد. این عفونتها در بیشتر مواقع باکتریایی بوده و از طریق ستون فقرات وارد جریان خون میشوند.
زمانی که فرد به عفونت ستون فقرات مبتلا شد، استخوانها خود به خود و بدون دخالت عامل بیرونی شروع به انحطاط و تخریب میکنند. بسته به منبع عفونت، استئومیلیت میتواند شروع ناگهانی، آهسته و خفیف داشته باشد یا ممکن است یک مشکل مزمن باشد. چنانچه عفونتهای ستون فقرات در زمان مناسب و به درستی درمان نشوند به یک عارضه بسیار مخرب تبدیل خواهند شد.
علت ابتلا به عفونت ستون فقرات
عفونت ستون فقرات میتواند ناشی از عفونت باکتریایی یا قارچی در قسمت دیگری از بدن باشد که از طریق جریان خون به ستون فقرات منتقل شده است. شایعترین منبع عفونتهای ستون فقرات، باکتری به نام استافیلوکوکوس اورئوس و پس از آن اشریشیا کلی است.
عفونت ستون فقرات ممکن است پس از یک روش اورولوژی رخ دهد؛ زیرا سیاهرگهای پایین ستون فقرات از طریق لگن بالا میآیند. شایعترین ناحیه ستون فقرات که تحت تأثیر قرار میگیرد، ناحیه کمر است. مصرف کنندگان مواد مخدر داخل وریدی بیشتر در معرض عفونتهایی هستند که بر ناحیه گردن تأثیر میگذارند. روشهای دندانپزشکی اخیر خطر ابتلا به عفونتهای ستون فقرات را افزایش میدهد؛ زیرا باکتریهایی که ممکن است در جریان عمل وارد جریان خون شوند، میتوانند به ستون فقرات بروند.
عفونتهای فضای دیسک بین مهرهای احتمالاً در یکی از صفحات انتهایی به هم پیوسته شروع میشود و دیسک به طور ثانویه آلوده میشود. در کودکان، در مورد منشأ آن اختلاف نظر وجود دارد. اکثر کشتها و نمونهبرداریها در کودکان منفی هستند و کارشناسان معتقدند که دیسکیت دوران کودکی ممکن است یک بیماری عفونی نباشد، بلکه ناشی از دررفتگی جزئی اپیفیز (ناحیه رشد نزدیک انتهای استخوان)، در نتیجه آسیب فلکشن است.
بیشتر بدانید: درمان دیسک کمر با جراحی بسته دیسک
علائم عفونت ستون فقرات
علائم هشدار دهنده رایج عفونت ستون فقرات عبارت است از:
- کمر درد یا سفتی گردن
- تب، لرز یا از دست دادن اشتها
- عرق شبانه
- کمردردی که در شب بدتر می شود یا با استراحت از بین نمی رود.
- از دست دادن تحرک یا دامنه حرکتی
- قرمزی یا گرمی در محل برش های جراحی یا روی سطح پوست
- زخم های جراحی که چرکی هستند و یا پس از مدت طولانی همچنان سرباز هستند.
انواع عفونت ستون فقرات
- استئومیلیت مهره ای. این عفونت در ستون فقرات کمر ایجاد میشود و باعث ایجاد درد پا ، دست، بازو ایجاد تب، کاهش وزن، اسپاسم عضلانی و مشکلات راه رفتن میشود.
- دیسکیت. عفونت دیسکیت غیر معمول بوده و به خودی خود پس از انجام جراحی ایجاد میشود. علائم این عفونت درد با حرکت ستون فقرات، پخش شدن درد در نواحی بدن و تب و لرز می باشد.
- آبسه اپیدورال نخاعی. این عفونت کمیاب است و دلیل به وجود آمدن آن معمولاً از نواحی دیگری است و باعث ایجاد درد در بازو، پا و تب می شود.
- مننژیت. این عفونت در بافت های اطراف مغز و ستون فقرات تورم ایجاد می کند و قابلیت گسترش سریع دارد. این عفونت در صورت عدم درمان باعث ایجاد عوارض شدید می شود.
- آبسه طناب نخاعی. این عفونت به صورت داخلی است و بسیار کمیاب می باشد. ایجاد این عفونت در ستون فقرات است و باعث کمر درد، تب و اختلال در عملکرد ستون فقرات می شود.
تشخیص عفونت ستون فقرات
زمانی که شما نزد پزشک مراجعه کنید، در ابتدا سؤالاتی در خصوص علائمی که دارید پرسیده می شود. برای تشخیص دقیق تر به برخی آزمایش ها و عکس برداری ها نیاز است. اگر هنوز در مراحل اولیه عفونت هستید، پزشک شما احتمالاً با عکس برداری با اشعه ایکس شروع می کند. اگرچه اشعه ایکس نمی تواند بافت نرم (مانند دیسک های ستون فقرات) را نشان دهد؛ اما می تواند زوال استخوان و کاهش ارتفاع دیسک را نشان دهد. (در این مورد، کاهش ارتفاع دیسک با کاهش مقدار فضای بین دو مهره نشان داده می شود.) برای به دست آوردن اطلاعاتی در مورد بافت نرم و سلامت استخوان، پزشک ممکن است معاینه شما را به MRI ارتقا دهد. گزینه های آزمایشگاهی برای تشخیص عفونت مهره های کمر ممکن است شامل بررسی تعداد گلبول های سفید یا نشانگرهای التهاب باشد. به طور خاص، این نشانگرها به عنوان نرخ رسوب گلبول های قرمز و پروتئین واکنشی شناخته میشوند.
درمان کمر درد ناشی از عفونت ستون فقرات
از راهکارهای درمانی میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
آنتی بیوتیک و استفاده از بریس
برای رفع این عارضه پزشک احتمالاً استفاده از بریس و آنتی بیوتیک را بهصورت ترکیبی به شما توصیه خواهد کرد. در اغلب مواقع این روش درمانی به روند بهبودی شما کمک میکند.
لامینکتومی
اگر عفونت در ناحیه ستون فقرات آبسه داشته باشد، در این مواقع جراح ممکن است برای کاهش فشار از روی نخاع، انجام لامینکتومی را به شما توصیه کند. در طول عمل لامینکتومی قسمت پشت مهره را برمیدارد تا فضای نخاع را افزایش دهد.
جراحی فیوژن (ALIF)
در طول این جراحی پزشک منبع عفونت را از ستون فقرات خارج میکند و سپس فیوژن ستون فقرات را انجام میدهد.
کیفوپلاستی
اگر مهرههای کمر شما بر اثر عفونت شکسته شده باشد، پزشک باید این عمل را برای درمان انجام دهد. در طی این عمل پزشک عفونت را خارج کرده و تزریق سیمان به مهره شکسته شده انجام میشود.
برای کسب آگاهی درباره آرتروز کمر و ستون فقرات ، روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علائم بیماری های ستون فقرات
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-20 -
منوال تراپی کمر چه کاربرد هایی دارد و برای چه کسانی مناسب است؟
تاریخ انتشار : 1401-10-21تاریخ بروز رسانی : 1402-05-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :همتی [ 1402-09-18 ]
سلام دکتر من دچار تنگی کانال نخاع تحتانی هستم و همیشه درد دارم و با مسکن و کیف آبگرم یه کم دردم کم میشه و همچنین به بیرون زدگی دیسک از مهره های میانی کمر دچار هستم ممنون میشم بهم مشاوره بدید در مورد این درد ها
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .