قرص و آمپول روباکسین در چه مواردی استفاده میشود؟
زمانی که فردی دچار درد عضلانی می شود ممکن است درد بعد از مدتی از بین برود؛ اما اگر درد شدید باشد، پزشک برای تسکین درد برای بیمار داروی مسکن تجویز می کند. قرص و آمپول روباکسین (Robaxin) برای درمان اسپاسم عضله و درد عضله استفاده می شود. روباکسین به آرامش عضلات کمک می کند و در دسته داروهای شل کننده عضلات قرار دارد. روباکسین به عنوان یک داروی کمکی در درد های حاد عضلانی، اسکلتی، کمردرد و همچنین کزاز تجویز می شود. روباکسین برای درد گردن زمانی استفاده می شود که گرفتگی عضلانی گردن باشد و با مصرف روباکسین درد عضلانی گردنی کم و تسکین یابد. متابولیسم روباکسین کبدی است و نیمه عمر آن 1 تا 5/1ساعت است و از طریق ادرار دفع می شود.
روباکسین نام دیگر متوکاربامول می باشد و به شکل آمپول روباکسین 1000 میلی گرم در 10 میلی لیتر و قرص روباکسین 500 میلی گرم در دسترس می باشد که با توجه به تجویز پزشک مصرف می شوند. در ادامه به موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض مصرف روباکسین می پردازیم.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
موارد مصرف روباکسین
بهتر است بدانید که روباکسین معمولاً برای دردهای عضلانی، درد های اسکلتی، شل کننده عضلات و همچنین درمان کزاز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توانید از این دارو برای رفع دردسیاتیک و همچنین درد های عضلانی گردن و گرفتگی گردن استفاده نمایید.
مقدار و نحوه مصرف روباکسین
توجه داشته باشید که مقدار مصرف روباکسین به سن، مقدار درد و نوع بیماری مرتبط بوده و به هیچ عنوان مصرف آن خودسرانه توصیه نمی شود و حتماً با تجویز دوز مصرف توسط پزشک آن را مصرف نمایید. در زمان مصرف روباکسین ممکن است پزشک در طول روزهای اول مقدار مصرف دارو را کاهش دهد. روباکسین در یک برنامه درمانی استفاده می شود و در این برنامه روباکسین به همراه استراحت کردن، فیزیوتراپی و سایر اقدامات برای کاهش درد استفاده خواهد شد. مصرف قرص روباکسین برای اسپاسم های عضلانی به مقدار 1500 میلی گرم 4 مرتبه در طول روز به مدت 48 ساعت تا 72 ساعت مصرف می شود. مقدار نگهدارنده روباکسین 4000 تا 4500 میلی گرم در روز در دوز های منقسم استفاده شده و حداکثر دوز روزانه آن 4 گرم خواهد بود. همچنین برای تزریق عضلانی یا وریدی آمپول روباکسین مقدار تعیین شده 1000 میلی گرم خواهد بود البته در صورت نیاز هر 8 ساعت ادامه داشته و در نهایت حداکثر دوز روزانه آن 3 گرم خواهد بود.
موارد احتیاط مصرف روباکسین
روباکسین می تواند اثرات نا مطلوبی بر سلامت داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از تجویز با پزشک مشورت کنید. قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از روباکسین باید عواملی را در نظر بگیرید. این عوامل به شرح زیر است:
- سن: ایمنی و اثربخشی متوکاربامول برای کودکان زیر 16 سال ثابت نشده است. مطالعات کافی وجود ندارد که بتواند تأثیر روباکسین را بر روی کودکان تعیین کند، بنابراین تصمیم اینکه آیا میتوان آن را برای کودکان تجویز کرد یا خیر به عهده پزشک است. همچنین، مطالعات کافی برای نشان دادن اینکه آیا استفاده از روباکسین در بیماران مسن به دلیل کهولت سن آنها تحت تأثیر قرار می گیرد یا خیر، وجود ندارد.
- جنسیت: روباکسین باید با احتیاط توسط زنانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستند استفاده شود. همچنین مصرف روباکسین در مراحل اولیه بارداری به شدت ممنوع است. با این حال، پزشک تصمیم خواهد گرفت که آیا مزایای مصرف دارو بیشتر از معایب آن است یا خیر.
- بیماری ها و عارضه های مربوط به سلامتی: برخی بیماری ها ممکن است عوارض جانبی متوکاربامول 500 میلی گرمی را تشدید کنند یا ممکن است بیماری ها به دلیل مصرف متوکاربامول تشدید شوند. یک بیماری کلیوی یا کبدی ممکن است عوارض جانبی متوکاربامول را به دلیل دفع کند تر آن از بدن افزایش دهد. برخی از بیماری ها مانند میاستنی گراویس ممکن است به دلیل مصرف روباکسین بد تر شوند. پزشک تعیین می کند که آیا بیمار باید این دارو را مصرف کند یا از آن اجتناب کند. پزشک محاسن را در مقابل معایب تجویز دارو می سنجد. اگر مشخص شود که مزایای روباکسین بیشتر از معایب آن است، پزشک آن را تجویز می کند.
- پیش از مصرف روباکسین چنانچه به این دارو و یا هر داروی دیگری حساسیت دارید پزشک را مطلع کنید. ممکن است ترکیبات غیرفعال به کار رفته در این دارو در برخی افراد که سابقه ی واکنش آلرژیک دارند، حساسیت ایجاد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک یا داروساز مشورت کنید. قبل از مصرف این دارو، سابقه ی پرونده ی پزشکی خود را در اختیار پزشک معالج قرار دهید. بخصوص اگر سابقه ی بیماری های کلیوی، مشکلات کبدی و تشنج داشته اید، ایشان را مطلع کنید.
- این دارو ممکن است سبب سرگیجه، خواب آلودگی یا تاری دید شود. به منظور حفظ ایمنی تا زمان اطمینان کامل از هوشیاری و دید کافی، از رانندگی کردن و کار با ماشین آلات صنعتی پرهیز کنید. الکل یا ماریجوانا (کانابیس) می تواند سبب تشدید سرگیجه یا خواب آلودگی شود. در طول استفاده از این دارو، مصرف نوشیدنی های الکلی را محدود کرده و چنانچه ماریجوانا مصرف می کنید پزشک را مطلع نمایید.
- مشخص نیست این دارو بتواند وارد شیر مادر شود. در خصوص مصرف دارو در طول دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی روباکسین با داروهای دیگر
داروهایی که با روباکسین تداخل دارویی دارند به دو دسته تداخل جدی و تداخل متوسط تقسیم میشوند. حتماً قبل از مصرف متوکاربامول با داروهای زیر با پزشک خود مشورت نمایید.
- تداخل جدی: متوکاربامول با داروهای پایه اپیود و آرامبخشهای عضلانی تداخل شدیدی دارد و ممکن مشکلات جدی بهوجود بیاورند. اگر این داروها را باهم مصرف میکنید با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر احساس سرگیجه، سبکی سر، خوابآلودگی شدید و تنفس آهسته یا منقطع داشتید با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
- تداخل متوسط: این دارو با مسکنهایی مانند متادون و بوپرینورفین تداخل دارویی جدیای دارد و ناراحتی زیادی ایجاد میکند. همچنین این دارو با مسکنها و شلکنندههای عضلانی (قرصهای سریع بازشونده و غیر سریع) نیز تداخل دارویی دارد.
عوارض جانبی روباکسین
عوارض جانبی شایع این دارو شامل:
- سرگیجه، احساس تار دیدن، خواب آلودگی
- سردرد ، گیجی، مشکلات حافظه، از دست دادن تعادل و هماهنگی در حرکات بدن
- تهوع، استفراغ، ناراحتی معده
- گرگرفتگی (گرمی، قرمزی، خارش یا احساس خارش)
- تاری دید، دو بینی، قرمزی چشم
- مشکلات خواب (بی خوابی)
- گرفتگی بینی
- خارش خفیف یا راش
درمان شانه درد با توجه به علت ایجاد آن و همچنین میزان و نوع آسیبدیدگی شانه متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی انواع دردهای شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی مانند فیزیوتراپی شانه بهبود بخشیده و درمان مینماید. شما میتوانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسام غمخوار [ 1402-05-17 ]
دکتر من شب کارم . بهترین دارو برای کمردرد مزمن که خواب آور نباشه چیه؟
مهناز [ 1401-11-01 ]
سلام من چند سالیه از درد دست چپ و شانه و پشت شونم و پشت قلبم مثل گردی گردو رنج میبرمهر دکتری رفتم فایده نداشته بفرمایید چکار کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .