رفع ورم، درد و گرفتگی پا در بارداری با روشهای غیر جراحی طب فیزیکی
بارداری تغییرات متعددی را در بدن مادر ایجاد میکند. بسیاری از بانوان عارضههای شایعی را در دوران بارداری تجربه میکنند که یکی از آنها که غالباً نادیده گرفته میشود، ورم،پا درد و گرفتگی در بارداری است. افزایش وزن یکی از عوارض معمول بارداری است که در اثر آن مرکز گرانش در بدن مادر کاملاً تغییر میکند. در نتیجه وضعیت تحمل وزن جدیدی ایجاد میشود و فشار بیشتری به زانوها و پاها وارد میشود. ورم پا از شایعترین مشکلات پا برای بانوان باردار است که به درد پاشنه پا، کف پا و برجستگی کف پا دامن میزند.
استفاده تکنیکهای مختلف فیزیوتراپی میتواند از مهمترین عوامل برطرفکننده پا درد در بارداری باشد. دستورالعمل های طب فیزیکی برای فعالیت های فیزیکی دوران بارداری، ورزش های منظمی را پیشنهاد می دهد که تأثیرات بسزایی را بر سلامت مادر و نوزاد خواهند داشت.
امروزه به علت فعالیتهای بسیار زیاد و سنگین، قسمت اعظمی از مردم درگیر مشکلات و بیماریهای بسیاری در بخش مهم بدن، یعنی پاهایشان هستند و قطعا راه حل درمانی این افراد، باید در کلینیکهای تخصصی پا جستجو شود. همشهریان گرامی یکی از بهترین کلینیک های تخصصی پا در اصفهان کلینیک دکتر فلاح میباشد. شما میتوانید جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
دلایل و عوامل خطر ورم، درد و گرفتگی پا در بارداری
- در طول بارداری، بدنتان مایعات بیشتری را حفظ میکند.
- رحم که در حال بزرگ شدن است، بر روی رگهایی که مانع از بازگشت خون به قلب میشوند، فشار وارد میکند. این فشار منجر به بروز تورم در پا، مچ پا و کف پا میشود.
- تغییرات هورمونی نیز میتواند نقش مهمی در بروز ورم داشته باشد.
- بروز تغییر در خاصیت شیمیایی خون موجب میشود تا مقداری از مایعات به سمت بافتها حرکت کنند.
- طی سهماهه سوم بارداری، وزن رحم فشار بسیار زیادی را بر روی رگهای لگن و بزرگ سیاهرگها وارد میکند که به دنبال آن خون میتواند جمع و موجب تجمع مایعات در زیر زانو شود.
ورم پا در بارداری از چه ماهی شروع میشود؟
در هر زمانی از بارداری ممکن است متوجه ورم در بدن شوید؛ اما در حدود ماه پنجم بارداری و زمانی که شما در حال ورود به سه ماهه سوم بارداری می شوید احتمال بروز ورم بارداری بیشتر است.
پیشگیری و درمان ورم، درد و گرفتگی پا در بارداری
- ورم پا در بارداری نیز با روش های ساده و مؤثری قابل کنترل و درمان است، برخی از این روش ها در ادامه ذکر شده اند. شما می توانید با مراجعه به پزشک یک برنامه درمانی برای کنترل ورم بدن و پاها و درمان گرفتگی پا در بارداری دریافت کنید.
- پوشش پای شما باید مناسب باشد. کفش یا صندل مناسب بپوشید. کفش هایی که بسیار باریک یا تنگ هستند، گردش خون را در پاها دچار اختلال می کنند.
- از جوراب های فشاری مخصوص بارداری استفاده کنید. این جوراب ها برای کنترل ورم پا در حاملگی بسیار مناسب هستند. جوراب هایی که تا ران پاها هستند گزینه بهتری هستند؛ چرا که از تجمع مایع اضافی در پاها و اطراف زانو جلوگیری می کنند.
- به طور مرتب ورزش کنید.
- یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و از خوردن نمک زیاد خودداری کنید؛ چرا که باعث تجمع مایعات در بدن و ورم می شود.
- -تا جایی که میتوانید پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگه دارید: برای کاهش تورم پاهای خود را بالا نگه دارید.
- استفاده از یخ میتواند التهاب را کاهش دهد: یک بسته یخ را درون یک حوله پیچیده و پاهای خود را به مدت 20 دقیقه بر روی آن قرار دهید.
- از کفشهای مناسب و اندازهی پا استفاده کنید: کفش تنگ یا کوتاه باعث مشکل در خونرسانی میشود. در طول دورهی بارداری خود چندین بار کفش بخرید چراکه اندازهی پاهای شما مدام در حال تغییر هستند.
- رفلکسولوژی (ماساژ پا)
- فاسیای پلانتار خود را بکشید: بهترین راه برای رهایی از گرفتگی و درد، کشیدن فاسیای پلانتار است. یک حوله را به زیر انگشتان پای خود بیندازید و پای خود را بهطرف عقب بکشید.
- کشیدن عضلات ساق پا
زمان مراجعه به پزشک
تورم معمولاً در هر دو پا به یک شکل رخ میدهد. اگر تورم در پاهای شما به شکل متفاوتی بروز کرد، این مشکل میتواند نشانهای از وجود مشکلات عروقی بوده و باید بهسرعت به پزشک مراجعه شود.
دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان میباشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... میتوانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت میگیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، میتواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انگشت چکشی پا؛ درمان با روشهای غیر جراحی در کلینیک طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1401-02-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-01 -
تشخیص و درمان بیماری های پا
تاریخ انتشار : 1400-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
قرارگیری صحیح وضعیت های مختلف در بارداری- بخش دوم
تاریخ انتشار : 1391-11-25تاریخ بروز رسانی : 1402-04-17 -
علت و درمان گرفتگی عضلات ساق پا
تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
توصیه های مناسب ورزشی در دوران حاملگی
تاریخ انتشار : 1391-12-24تاریخ بروز رسانی : 1402-04-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمدی [ 1402-05-17 ]
دکتر فیزیوتراپی برای درمان درد سیاتیک در بارداری ضرر دارد؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .