علل و درمان آرتروز پیشرفته و شدید کمر و ستون فقرات بدون جراحی
کمر دارای 26 استخوان است که روی هم قرار گرفته و توسط تعدادی دیسک از یکدیگر جدا شدهاند. مهرههای کمر به ما امکان میدهند که بایستیم و همچنین از نخاع و اعصاب نخاعی محافظت میکنند. آرتروز ستون فقرات یا بیماری تخریب دیسک، عارضهای است که در آن غضروفهای محافظ قرار گرفته روی استخوانها تخریب یا فرسوده میشوند و در نتیجه بیمار دچار درد و تورم میشود. همچنین این عارضه گاهی با تشکیل خارهای استخوانی (استئوفیت) نیز همراه است. در اثر آرتروز ستون فقرات، خم شدن، انجام فعالیت های تحمل کننده وزن مثل پیاده روی و انجام وظایف روزمره مثل لباس پوشیدن و حمام کردن دشوار می شود.
برای درمان آرتروز کمر، فیزیوتراپ به شما کمک می کند تا بیماری خود را مدیریت کنید، ناراحتی خود را کاهش دهید و بتوانید بار دیگر به خوبی حرکت کنید. در مواردی که استئوآرتریت ( پوکی استخوان ) موجب درد شدید بیمار شده باشد، مدیریت و رفع درد بیمار ضروری است، این کار کمک میکند تا فرد به فعالیتهای روزمره خود بازگشته و برای انجام تمرینات توانبخشی و فیزیوتراپی آماده گردد. پزشک میتواند بر اساس شرایط شما، بهترین گزینههای درمانی را توصیه نماید. چند گزینه درمانی غیر جراحی وجود دارد که اولین خط درمانی برای کمک به کاهش درد و سفتی ناشی از آرتروز ستون فقرات و تخریب دیسکها محسوب میشود.
اسپوندیلوز یا آرتروز کمر و ستون مهره ها به انحطاط کلی ستون فقرات گفته میشود که با افزایش سن میتواند در مفاصل، دیسکها و استخوانهای ستون فقرات رخ دهد. درد ناشی از آرتروز کمر، از جمله مشکلاتی است که اغلب بدون نیاز به جراحی توسط متخصصین طب فیزیکی با بکارگیری روشهای مختلف مانند ورزش درمانی، فیزیوتراپی و ... قابل کنترل و بهبودی است. در صورت ابتلا به اسپوندیلوز میتوانید به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید و از این روشها بهره مند گردید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
علل آرتروز ستون فقرات
- بالا رفتن سن
- فرسایش دیسک کمر
- حرکت غیر عادی ستون فقرات
- ژنتیک
- نحوه زندگی
علائم آرتروز ستون فقرات
علائم و نشانههای آرتروز ستون فقرات معمولاً زمانی بدتر میشوند که شما یک دوره طولانی فعالیت جسمانی نداشته باشید یا تازه از خواب بیدار شده باشید. درد گردن یا درد قسمت پایین کمر از شایع ترین علائم و نشانههای آرتروز ستون فقرات محسوب میشوند و اغلب درد اولین علامتی است که شما تجربه میکنید. سایر علائم و نشانههای آرتروز ستون فقرات به شرح زیر میباشد:
- احساس درد که در ایستادن به مدت طولانی بدتر میشود.
- سفتی و خشکی مفاصل
- حساسیت در مفاصل آسیب دیده
- کاهش انعطاف پذیری و دامنه حرکات بدن
عوامل خطر بروز آرتروز ستون فقرات
شایع ترین نوع خطر در بروز آرتروز ستون فقرات اختلالی است که به علت از بین رفتن غضروف بین مفاصل فاست و به دنبال بالا رفتن سن به وجود میآید. این اختلال میتواند باعث بروز سایر بیماریهای ستون فقرات از قبیل زائدههای استخوانی و تنگی کانال نخاعی شود. علاوه بر بالا رفتن سن و رسیدن به دوران پیری عوامل زیر نیز در بروز آرتروز ستون فقرات نقش دارند:
- اگر شما اضافه وزن دارید باید بدانید که به طور مداوم فشار زیادی به ستون فقرات و مفاصل فاست شما وارد میشود که میتواند باعث تسریع روند تخریب غضروف شود.
- آرتروز ستون فقرات اختلالی است که در میان زنانی که به دوران یائسگی رسیدهاند بسیار شایع است.
- برخی از بیماریها از قبیل برخی از عفونتهای خاص، دیابت و نقرس باعث میشوند ریسک بروز آرتروز ستون فقرات افزایش پیدا کند.
- اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به آرتروز ستون فقرات وجود دارد شما نیز در معرض خطر ابتلا به این اختلال قرار خواهید داشت.
- آسیب دیدگی ستون فقرات باعث میشود که ریسک بروز آرتروز ستون فقرات افزایش پیدا کند.
- برخی از کارها یا مشاغل خاص که باعث میشوند فشار زیادی به ستون فقرات وارد شود ریسک بروز آرتروز و سایر مشکلات ستون فقرات را افزایش خواهند کرد.
تشخیص آرتروز ستون فقرات
پزشک یک سابقه پزشکی از شما میگیرد و معاینه فیزیکی را انجام میدهد تا ببیند آیا فرد دچار درد، حساسیت به لمس، از دست دادن حرکت شامل گردن یا پایین کمر است یا علائم نشانه دهنده علائم درگیر شدن عصب از جمله ضعف، تغییرات بازتابی یا از دست دادن حس میباشد یا خیر. پزشک ممکن است برخی آزمایشات خاص دیگر را برای تشخیص آرتروز ستون فقرات انجام دهد. این آزمایشها عبارتند از:
- اشعه ایکس برای بررسی آسیب استخوان، تیز شدن استخوان و از دست دادن غضروف یا دیسک. با این حال، اشعه ایکس قادر به نشان دادن آسیب اولیه به غضروف نیست.
- آزمایش خون برای تشخیص سایر بیماریها
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای نشان دادن آسیب احتمالی به دیسکها و یا باریک شدن نواحی که اعصاب نخاعی از آن خارج میشوند.
درمان آرتروز کمر
اغلب برنامههای درمانی، ترکیبی از این گزینهها است که بر اساس ارزیابی عوامل متعددی برای بیمار در نظر گرفتهی شود، ازجمله: شدت آرتروز، مفاصل درگیر، ماهیت علائم بیمار، سایر بیماریها، سن، شغل، سبک زندگی و فعالیتهای روزمره.
طب سوزنی
طب سوزنی در صورت استفاده به عنوان یک درمان مکمل، میتواند درد مفاصل کمر را تا حدودی تسکین دهد. طب سوزنی با آزاد و ریلکس کردن عضلاتی که دچار گرفتگی و خشکی شدهاند، باعث تسکین درد میشود. این روش به آزاد شدن اندورفین که یک مسکن طبیعی است نیز کمک میکند.
کایروپراکتیک
درمان کایروپراکتیک عمدتاً شامل دستکاری، متحرکسازی و کشش غیرفعال ناحیه باسن و ستون فقرات میشود.
اوزون درمانی
ترکیب کارایی درمانهای استاندارد و قابلیت منحصربفرد اوزون درمانی در زمینه فعالسازی سیستم آنتیاکسیدان درونی بدن، بهترین روش برای رفع استرس اکسیداتیو ناشی از بیماریهای التهابی مزمن است. انجام صحیح فرایند تزریق اوزون که یا از طریق عروق خونی و یا به شکل درون دیسکی و درون عضلانی، انجام میشود، باعث بروز استرس حاد و در عین حال قابل تحملی میشود که خود منجر به پاسخ نوع هرمتیک دستگاه بیولوژیکی تعامل کننده میگردد.
تحريك الكتريكي از راه پوست (تیاناس)
یک دستگاه تیاناس جریان الکتریکی ملایمی را به کمر منتقل میکند که باعث تحریک فیبرهای عصبی پوست و در نتیجه اختلال در انتقال سیگنالهای درد از مفصل مبتلا به آرتروز میشود. البته، استفاده از تیاناس برای درمان آرتروز با بحثهایی همراه بوده است.
تمرینات ورزشی
تقویت عضلات پشتیبان کمر به کاهش درد کمک میکند. به منظور جلوگیری از بدتر شدن عارضه، حرکات و تمرینات انجام شده میبایست توسط پزشک تجویز شده باشند.
انگشتهایی که به حالت چکشی ( انگشت چکشی ) درمیآیند، اغلب در مراحل اولیه ظهور این عارضه هنوز انعطافپذیر و نرم هستند و اگر فوراً برای درمان آن اقدام شود، میتوان علائم آن را با استفاده از روشهای غیرجراحی در کلینیک طب فیزیکی برطرف کرد؛ اما اگر انگشت چکشی درمان نشود، ممکن است، سفت و خشک شود و برای درمان آن به جراحی نیاز باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درباره آرتروز و دیسک کمر بیشتر بدانید
تاریخ انتشار : 1400-05-05تاریخ بروز رسانی : 1402-04-21 -
لیزرتراپی ستون فقرات چیست و چه مزایایی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-03-14تاریخ بروز رسانی : 1402-05-01 -
راه ها و روشهای درمان آرتروز کمر و ستون فقرات
تاریخ انتشار : 1403-03-31تاریخ بروز رسانی : 1403-04-04 -
درمان دیسک کمر با کایروپراکتیک
تاریخ انتشار : 1401-03-20تاریخ بروز رسانی : 1402-05-01 -
آرتروز کمر و ستون فقرات یا اسپوندیلوز (Spondylosis)
تاریخ انتشار : 1400-07-11تاریخ بروز رسانی : 1402-05-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد قاسمی [ 1402-05-17 ]
سلام و عرض ادب . لیزرتراپی ستون فقرات برای درمان آرتروز ستون فقرات موثر است؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .