درد های ستون فقرات چه دلایلی دارند؟
دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان میباشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... میتوانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت میگیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، میتواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
کمردرد یا به صورت کلی درد های ستون فقرات جز اصلی ترین و شایع ترین مواردی است که افراد برای آن به پزشک مراجعه می کنند . به صورت کلی درد های ستون فقرات از موارد اصلی درد های ناتوان کننده در سراسر جهان می باشد . در مواردی که درد ها ادامه دار هستند و پیشگیری ها پاسخ گو نبوده اند ، شاید بتوان با چند هفته مراقبت و مصرف دارو ها درد و علائم آن را بهبود بخشید . در موارد اندکی نیز ممکن است برای رفع درد کمر به عمل جراحی و فرایند های پیچیده تر نیاز باشد . در این مقاله به بررسی علل درد های ستون فقرات می پردازیم .
علائم و نشانه های درد های ستون فقرات
از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- درد های شدید عضلانی ، درد هایی که در بخش های مختلف عضلات احساس می شوند و با درد ستون فقرات در ارتباط می باشند
- درد هایی که به صورت تیر کشیدن و ضربانی در کمر و ستون فقرات احساس می شوند
- درد ادامه داری که از کمر تا نوک پا کشیده شده و ادامه می یابد
- درد هایی که با خم شدن ، بلند کردن وسیله ها ، ایستادن یا راه رفتن بدتر می شود
- درد های ادامه داری که با استراحت و به پشت خوابیدن بهتر می شوند
علت درد های ستون فقرات
درد های ستون فقرات ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند . از جمله این عوامل می توان موارد زیر را نام برد :
- بلند کردن اجسام سنگین ؛ بلند کردن اجسام سنگین برای کمر مناسب نیست . اگر انحنای بدن را به سمت عقب بدهید یا خم شوید و به سمت جلو قوز کنید تا جسم سنگینی را بردارید ، این مشکل رخ می دهد . در این مواقع با کشیده شدن عضلات در ناحیه فوقانی یا پایین کمر ، درد ستون فقرات و یا حتی درد لگن ایجاد می شود .
- نشستن ، ایستادن یا رانندگی برای مدت زمان طولانی ؛ انجام هر فعالیتی برای مدت زمان طولانی بدون انجام حرکات کششی یا استراحت ، اثرات زیان آوری بر ستون فقرات کمر وارد می کند .
- استرس ؛ کورتیزول هورمونی است که در شرایط استرس زا در بدن ترشح می شود . اگر دچار استرس شدیدی هستید که کاملا بر شما غلبه کرده است ، پس به کمر درد و گردن درد شدید نیز دچار خواهید شد . می توان به راحتی با مدیتیشن و فعالیت های آرام بخش در طول روز ، میزان این هورمون را در بدن کاهش داد .
- فتق دیسک ؛ گاهی هسته دیسک از طریق ترک های موجود در دیسک خارج می شود و روی نخاع یا ریشه های نخاعی فشار وارد می کند . معمولا در این موارد ، بیمار درد و سوزش خفیفی دارد و درد یا خواب رفتن یک یا هر دو اندام تحتانی او را آزار می دهد . اگر فشار وارده بر ستون فقرات خیلی شدید باشد می تواند سبب فلج ، بی حسی یا اختلال در کنترل ادرار یا مدفوع گردد .
- تنگی کانال نخاع ؛ تنگی کانال نخاعی می تواند سبب بروزدرد در ناحیه ستون فقرات شودکه این درد می تواند به یک یا هر دو اندام تحتانی انتشار یابد . معمولا بیماران از درد در هنگام ایستادن و راه رفتن شکایت دارند . این درد با نشستن بهبود می یابد .
- اختلال در مفاصل کوچک ؛ مهره ها توسط دیسک و مفاصل کوچکی به نام فاست به همدیگر متصل می شوند . این مفاصل به علل مختلفی ممکن است دردناک شوند . درد این مفاصل نیز شبیه درد دیسک است .
- تغییر شکل ستون فقرات ؛ ناهنجاری ها و تغییر شکل ستون فقرات مثل اسکولیوز ، کیفوز و لوردوز می توانند سبب درد و سوزش در ستون فقرات گردد .
- درد های ارجاعی ؛ درد های ارجاعی مربوط به سایر نقاط بدن هستند ، به طور مثال درد های قلبی و عروقی می توانند خود را به صورت درد در نواحی مختلف گردن و فکنشان دهند .
پیشگیری از درد های ستون فقرات
- حفظ وضعیت درست بدن ، حتی هنگام رانندگی
- رعایت روش های مناسب بلند کردن اجسام
- فعالیت بدنی منظم ، از جمله تمرینات تحمل وزن
- حفظ وزن سالم و مناسب
- اجتناب از چرخش سر برای نگه داشتن گوشی به شانه
- هنگام خوابیدن از بالش کوتاه استفاده کنید . به طوری که سرتان در امتداد بدن قرار گیرد نه اینکه خم شود .
- از انجام ورزش هایی که منجر به درد می شوند خودداری نمایید .
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، میتوانید با روشهای درمان بدون جراحی، مانند سلول درمانی ، به رفع و بهبود دردهای ناشی از آرتروز بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مهمترین نکات در تهیه کمربند طبی یا بریس کمر
تاریخ انتشار : 1401-05-27تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
درمان کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک در بارداری با طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1401-04-21تاریخ بروز رسانی : 1402-05-02 -
تکنیک های رهایی از سندرم شکست بعد از عمل جراحی دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1402-08-21تاریخ بروز رسانی : 1402-08-28 -
کشیدگی عضلات و تاندون های کمر، رگ به رگ شدن کمر
تاریخ انتشار : 1402-10-16تاریخ بروز رسانی : 1402-11-03 -
کاربرد بلوک عصبی برای کاهش کمر درد و سیاتیک
تاریخ انتشار : 1403-02-02تاریخ بروز رسانی : 1403-02-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :حکیمی [ 1402-05-18 ]
دکتر من احساس خشکی عضلات کمر دارم. با تمرین درست میشه.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .