دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / انگشت چکشی چه عارضه ای است و چگونه درمان می شود؟

انگشت چکشی چه عارضه ای است و چگونه درمان می شود؟

انگشت چکشی تغییر شکل انگشتان دوم، سوم یا چهارم پا است. در این حالت، انگشت پا در مفصل وسط خم می‌شود، به طوری که شبیه چکش است. در ابتدا انگشتان چکشی انعطاف پذیر هستند و با اقدامات ساده قابل اصلاح هستند اما در صورت عدم درمان می‌توانند ثابت شده و نیاز به جراحی داشته باشند. برای تشخیص و درمان این عارضه مراجعه به کلینیک های طب فیزیکی توصیه می‌شود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

آناتومی

قسمت جلویی پا از پنج انگشت تشکیل شده است. هر انگشت پا سه مفصل دارد، به جز انگشت اول (بزرگ) که معمولاً فقط دو مفصل دارد.در انگشت چکشی، انگشت آسیب دیده در مفصل وسط خم می‌شود که به آن مفصل پروگزیمال بین فالانژیال (PIP) می‌گویند.

علت انگشت چکشی

انگشت چکشی نتیجه عدم تعادل ماهیچه‌ای است که به تاندون‌ها و مفاصل انگشتان پا فشار وارد می‌کند. ماهیچه‌ها به صورت زوج برای صاف و خم شدن انگشتان پا کار می‌کنند. اگر انگشت پا به اندازه کافی در یک حالت خم شود، ماهیچه‌ها و مفاصل سفت می‌شوند و نمی‌توانند کشیده شوند.پوشیدن کفش‌هایی که مناسب نمی باشند علت شایع این عدم تعادل است. کفش‌هایی که به سمت انگشتان پا باریک می‌شوند، انگشتان کوچک پا را به حالت خمیده سوق می‌دهند. انگشتان پا به کفش مالیده شده و منجر به تشکیل میخچه و پینه می‌شوند که این وضعیت را بیشتر تشدید می‌کند. کفش‌هایی با پاشنه بلند پا را به سمت پایین فشار می‌دهند و انگشتان پا را به کفش فشار داده و فشار و خم شدن انگشت را افزایش می‌دهند. در نهایت، عضلات دیگر نمی‌توانند انگشتان پا را صاف کنند.

انگشت چکشی

علائم انگشت چکشی

انگشت چکشی دردناک است، به ویژه هنگامی که بیمار آن را حرکت می‌دهد یا کفش می‌پوشد. علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تشخیص انگشت چکشی

پزشک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد تا مشخص شود که مفصل انگشتان پا انعطاف پذیر است یا سفت است. این اطلاعات به او در تعیین درمان مناسب کمک می‌کند.

درمان غیر جراحی انگشت چکشی

در مراحل اولیه انگشت چکشی و هنگامی که مفصل هنوز انعطاف پذیر است، درمان معمولاً شامل اقدامات ساده‌ای است.

  1. تغییر در کفش: پزشک توصیه می‌کند از پوشیدن کفش‌های تنگ و باریک و پاشنه بلند خودداری کنید. کفش باید نیم اینچ بلندتر از طولانی‌ترین انگشت پا باشد که برای بسیاری از افراد انگشت دوم پا است و همچنین دارای یک قسمت انگشتی نرم و جادار باشد. همچنین پوشیدن صندل اگر به سایر نواحی پا فشار نیاورد یا آن را نکشد، ممکن است مفید باشد.
  2. تمرین: تمرینات خاص می‌تواند به کشش و تقویت ماهیچه‌های پا کمک کند. ممکن است پزشک توصیه کند انگشتان پا را به صورت دستی بکشید یا از انگشتان پا برای بلند کردن وسایل از روی زمین استفاده کنید. او همچنین ممکن است برای تقویت انگشتان پا انجام فر حوله را توصیه کند. برای انجام تمرین فر حوله، یک حوله را صاف زیر پای خود قرار دهید و با انگشتان پای خود آن را مچاله کنید.
  3. اسپلنیت انگشت چکشی: اسپلینت انگشت چکشی به ‌منظور صاف کردن خمیدگی‌های ایجاد شده در انگشت پا طراحی ‌شده است. عملکرد اسپلینت این ‌گونه است که از وزن بدن استفاده می‌کند تا انگشت چکشی را به حالت اولیه و نرمال باز گرداند. حلقه‌های اسپیلنت از طریق یک نوار کشی که به یک پد متصل است دور انگشت آسیب ‌دیده پیچیده می‌شود. این نوار کشی را می‌توان شل یا سفت کرد تا به شکل مناسب تنظیم شود.
  4. پدهای انگشت چکشی: پدهای انگشت چکشی برای افراد با مشکل انگشت پای خمیده مفید هستند زیرا می‌توان آن‌ها را برای کنترل حرکات انگشتان پا استفاده کرد. این پدها در یک مکان ثابت می‌شوند و مانع از برخورد و سایش انگشت به کفش و ایجاد ناراحتی می‌شوند. انتخاب پد مناسب برای کاهش ناراحتی به دلیل انگشت چکشی ضروری است و بستگی به محل مشکل دارد.

آدرس اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

درمان جراحی انگشت چکشی

اگر مفصل انگشتان پا سفت و محکم است و دیگر قابل حرکت نیست یا اگر درمان غیر جراحی علائم را تسکین ندهد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند. جراحی معمولاً به صورت سرپایی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می‌شود. روش واقعی بستگی به نوع و میزان تغییر شکل دارد.

  1. افزایش طول تاندون: برای بیماران مبتلا به مفصل شست انعطاف پذیر، اغلب می‌توان با بلند کردن تاندون‌هایی که باعث عدم تعادل مفصل می‌شوند، این بیماری را درمان کرد.
  2. انتقال تاندون: برخی از بیماران با مفصل انعطاف پذیر انگشتان پا ممکن است از درمانی که شامل انتقال تاندون‌ها از پایین انگشت به بالای انگشت است برای کمک به کشیدن مفصل به حالت مستقیم بهره‌مند شوند.
  3. همجوشی مفصل: در بیمارانی که مفصل انگشتان پا سفت است ممکن است در ترکیب با آرتروز مفاصل دچار افزایش طول تاندون شوند. در این روش، پزشک قسمت کوچکی از استخوان مفصل انگشتان پا را برمی‌دارد تا مطمئن شود که انگشت پا می‌تواند به طور کامل کشیده شود. او سپس یک سیم خارجی یا پین یا صفحه داخلی را برای نگه داشتن استخوان‌ها در حالی که استخوان‌ها به هم متصل می‌شوند، وارد می‌کند.

بسیاری از مطالعات بیانگر این نتایج هستند که درمان‌های دستی که معمولاً توسط پزشکان طب فیزیکی انجام می‌شوند، برای درمان کمردرد موثر بوده و همچنین برای درمان دیسک کمر، رادیکولوپاتی و گردن درد مفید است. شما می‌توانید برای مانیپولاسیون یا درمان های دستی ، به کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


نظرات کاربران درباره این مطلب :علی نیازی [ 1402-05-19 ]
خسته نباشید . هزینه آتل انگشت چکشی چه قدره؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :