کفش طبی چه مزایای درمانی دارد؟
پاهای ما وظیفه تحمل تمام وزن بدن را در حین راه رفتن و انجام متنوعترین فعالیتهای روز بر عهده دارند. لذا انتخاب کفش مناسب از موضوعات مهم حفظ سلامت پا است.
کفشهای ارتوپدی کفشهایی هستند که به طور خاص برای حمایت یا سازگاری مکانیک و ساختار پا، مچ پا و ساق پا طراحی شدهاند و دارای تعدادی ویژگی و عملکرد مفید پزشکی هستند که آنها را از کفشهای روزمره جدا میکند. هرچه مکانیسم پا غیرطبیعیتر باشد به کفش ارتوپدی نیاز بیشتری خواهد بود.
دکتر سلمان فلاح پزشک طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان در سه زمینه تشخیص و درمان درد، توانبخشی بیمارانی که دارای اختلال عملکردی شده اند و بررسي هاي الكترودياگنوستيک فعالیت دارند و میتوانند به مراجعین محترم خدمت رسانی نمایند. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
اصلاح کفش برای درمان بسیاری از بیماریها و آسیبهای پزشکی مفید است. این آسیبها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- اختلاف طول پا
- دیابت
- پرونیشن شدید
- سوپینیشن شدید
- پلانووالگوس
- آرتروز مفاصل
آناتومی و بیومکانیک پا و مچ پا
دو استخوان در ساق پا و 26 استخوان در پا وجود دارد که مفاصل زیادی را ایجاد میکند. ماهیچهها، تاندونها، رباطها و اعصاب زیادی در پا و مچ پا وجود دارد.
- دو مفصل مچ پا:
- مفصل تالوکرورال
- مفصل ساب تالار
- پا را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:
- پای عقب
- پای میانی
- پای جلو
- قوسهای پا:
- قوس طولی داخلی
- قوس طولی جانبی
- قوس متاتارس عرضی
اهداف درمانی استفاده از کفش طبی
- ثابت نگه داشتن مچ پا و پا در حالت ایستاده
- کنترل تراز بیومکانیکی پا و مچ پا در حرکت (پرونیشن، سوپینیشن)
- کمک به سازگاری با سطوح
- توزیع مجدد فشارها روی پا
- مقاومت در برابر نیروهای خارجی روی پا و مچ پا
- محدود کردن حرکات بیش از حد در پا و مچ پا
- محافظت از پا و مچ پا
- تولید الگوی راه رفتن کارآمدتر
مزایای کفشهای ارتوپدی
-
کمک به اصلاح برخی از مشکلات ارتوپدی:
بسیاری از مشکلات پا ناشی از رد پا، اضافه بار و فشار بیش از حد است. به همین دلیل، کفش باید از بالشتک کافی و پشتیبانی خوبی برخوردار باشد.کفشهای ارتوپدی دارای این ویژگی هستند و با تنظیم مجدد پا و حفظ قوس، از درد و سایر عوارض جلوگیری میکنند.
-
هزینه کمتر از عمل جراحی:
هنگامی که مشکلات ارتوپدی درمان نمیشوند و بیمار بر پوشیدن کفش نامناسب اصرار میورزد، ممکن است بیماری به شدت تکامل یافته و تنها راه حل مداخله، جراحی باشد.جراحی مستلزم هزینههای بسیار بیشتری نسبت به قیمت کفشهای ارتوپدی است. بنابراین سرمایهگذاری روی کفشهای خاص ارزشش را دارد.
-
کاهش درد در پا، ساق پا و ستون فقرات:
یک فرد به طور متوسط 5 تا 10 هزار قدم در روز پیاده روی میکند. این میزان پیاده روی در هنگام پوشیدن کفشهای تنگ و سازش ناپذیر به پاها آسیب میرساند که حداقل آنها درد شدید است.کفشهای ارتوپدی به نوبه خود نرم بوده و پا را در هر مرحله به خوبی پشتیبانی میکند. همچنین از دردهای ناحیهای و رفلکسهای نامطلوب در پاها و ستون فقرات جلوگیری می کند.
-
تحریک جریان خون:
حفظ گردش خون در پاها، به ویژه برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، بسیار حائز اهمیت است، زیرا از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری می کند. بسیاری از بیماران دیابتی دچار نوروپاتی میشوند که جریان خون و حساسیت پا را کاهش میدهد. این امر باعث شده که صدمات بدون توجه باقی بماند و منجر به یک سری عوارض شود. به همین دلیل، رها کردن کفشهای ناراحت و سرمایه گذاری روی کفشهای ارتوپدی بسیار مهم است.
ویژگیهای کفش ارتوپدی
کلیه کفشهای طبی برخی از ویژگیها و عملکردهای زیر را دارند:
- آستر یا کفی قابل جابجایی: این پدهای قابل جابجایی در پا اجازه میدهد تا عمق بیشتری در کفش وجود داشته و در صورت نیاز ارتزهای تجویزی توسط پزشک متخصص را در خود جای دهد.
- بسته شدن قابل تنظیم: تنظیم شدن و یا بسته شدن توری و پوشش روی کفش برای اطمینان از تناسب کفش برای پاها مهم است.
- پهنای متناسب: نیاز است برای تناسب کفش با پاهای باریک، استاندارد و پهن، کفش طبی با پهنای مناسب انتخاب شود. اندازههای نیم سایز نیز باعث میشود که کفش طبی متناسب، راحتتر و دقیقتری با پا داشته باشد.
- وضعیت پاشنه: قسمت پشت کفش بسته به نیاز پزشکی بسیار مهم است. قسمت بلند در پاشنه برخی کفشهای طبی، ثبات مورد نیاز را مهیا کرده و کنترل بیشتری را در خم کردن پا به سمت داخل و خارج فراهم مینماید. همچنین کفشهای دارای پاشنه نرم از ضربات دردناک در پشت پاشنه محافظت میکنند.
- قوی بودن قسمت میانی و روکش به لحاظ پیچشی: کفش مناسب باید پایهای پایدار برای پا ایجاد کند و پیچ و تاب نداشته یا به راحتی در قسمت میانی خم نشود. قسمت میانی کفش جایی است که برخی از تولید کنندگان سعی دارند وزن کفش را با کنده کاری قوس زیر آن کاهش دهند. این کار باعث میشود کفش باریکتر به نظر برسد اما این کار همیشه مطلوب نیست.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، میتوانید با روشهای درمان بدون جراحی، به رفع و بهبود اغلب دردها مانند دردهای ناشی از آرتروز و دیسک کمر و گردن بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، که به هر دلیل دچار اشکال شده اند؛ افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انواع کفی طبی برای اصلاح مشکلات پا
تاریخ انتشار : 1402-05-27تاریخ بروز رسانی : 1402-06-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :رضا کیانی [ 1402-05-19 ]
سلام وقت بخیر . برای درمان خار پاشنه کفش طبی تاثیر گذار است؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .