شوک ویوتراپی چیست و چگونه عمل میکند؟
شوک ویوتراپی یکی از روش های غیر تهاجمی و نوین درمانی در فیزیوتراپی است که در آن از امواج صوتی پر قدرت برای اهداف درمانی استفاده می شود . امواج صوتی شوک ویوتراپی با انرژی بالا ، نیروی مکانیکی را بر بافت های بدن اعمال کرده و دردرمان بیماری های اسکلتی عضلانی بسیاری کاربرد دارد.
امواج شوک ویو سبب افزایش جریان خون در قسمت های آسیب دیده ، تحریک بازسازی سلول ها و تسریع بهبودی و تسکین درد می شود . شوک ویو تراپی به نسبت سایر روش های درمانی متداول اثرات درمانی بهتری داشته و نتایج درمانی آن ماندگار تر است . در این مقاله به بررسی شوک ویوتراپی می پردازیم .
امروزه برای درمان بسیاری از مشکلات و آسیب های اندام، از روشهای غیر جراحی استفاده میشود که یکی از موثرترین آنها شوک ویوتراپی است. شوک ویوتراپی در اصفهان با نتایج بسیار درخشان توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام میشود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
مکانیسم عمل شوک ویو
مکانیسم های پیشنهادی برای نحوه عملکرد شوک ویو شامل موارد زیر است :
- تحریک نئوواسکولاریزاسیون ( جوانه زنی مویرگ های جدید ) در محل اتصال تاندون و استخوان
- افزایش تکثیر و دوباره شکل گیری سلول های سازنده تاندون ( تنوسیت ) و ترمیم کننده استخوان
- افزایش میزان نفوذ لکوسیت ها
- افزایش فاکتور رشد و در پی آن سنتز پروتئین بیشتر برای ساخت کلاژن و بازسازی بافت آسیب دیده
شوک ویوتراپی چگونه انجام می شود ؟
یک پروب بر روی ناحیه آسیب دیده قرار داده می شود و امواج لیزر از طریق پوست دریافت می شوند . امواجشوک ویوتراپی ، در فیزیوتراپیاز طریق پوست دریافت می شوند و به صورت امواج رادیویی انحنا دار ، درون بافت آسیب دیده گسترش می یابند . این امواج شوک ویوباعث ایجاد یک پاسخ التهاب مانند در بافت آسیب دیده ای که تحت درمان است ، می شوند و باعث می شوند که بدن طی یک پاسخ طبیعی به این وضعیت ، جریان خون ، تعداد رگ های خونی و در نتیجه متابولیسم بافت آسیب دیده را افزایش دهد .
با تابش این امواج به بدن ، کمی احساس ناراحتی خواهید داشت ، اما دردناک نیست . فیزیوتراپی که این درمان را بر روی شما انجام می دهد ، ابتدا از موج های با شدت کمتر استفاده می کند و سپس آن را تا حدی که احساس راحتی داشته باشید ، افزایش می دهد .معمولا شوک ویوتراپی به صورت سر پایی انجام می شود و نیازی به هیچ گونه بی حسی یا بیهوشی ندارد .
مواردی كه با شوک ويوتراپی قابل درمان هستند
- درد های ناحيه شانه از جمله التهاب تاندون ناشی از رسوب كلسيم و سندرم درد ساب اكروميال
- آرنج تنيس بازان
- سندرم درد تروكانتر بزرگ
- درد لبه تحتانی كشکک زانو
- بيماري ازگود شلاتر
- شين اسپلينت ( درد قسمت داخلی استخوان ساق )
- ضايعه تاندون آشيل
- خار پاشنه ( فاشئيت پلنتار )
- سندرم درد مايو فاشيال
- زخم های حاد و مزمن
- ادم لنفاوی اوليه وثانويه
- جوش نخوردن يا دير جوش خوردن شكستگي ها
ازشوک ويوتراپی برای درمان مواردی از قبيل آرتروز زانو ، انگشت ماشه ای و نرومای مورتون هم استفاده شده است .
به چند جلسه درمانی نیاز است ؟
به طور کلی تعداد جلسات درمانی به نوع آسیب و شدت آن بستگی دارد اما معمولا به 1 تا 3 جلسه درمانی نیاز است . انجام بیش از 3 جلسه شوک ویوتراپی در یک دوره درمانی ، می تواند به جای آن که مفید باشد ، موجب بروز آسیب بیشتر شود و به همین خاطر اغلب پزشکان دوره درمانی را بر مبنای سه جلسه طرح ریزی می کنند . انجام درمان به این روش ، بهترین نتایج درمانی را به دنبال خواهد داشت .
انجام شوک ویوتراپی برای چه افرادی مناسب نیست ؟
شوک ویوتراپی معمولا هیچ عوارض جانبی به دنبال ندارد . بیمارانی که در ناحیه مورد نظر برای درمان دچار نوروپاتی یا برعکس حساسیت به لمس هستند ، نباید این درمان را دریافت کنند . همچنین نباید شوک ویوتراپی را روی زخم های باز انجام داد . شوک ویوتراپی برای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و تشنج و همچنین زنان باردار نیز انجام نمی شود . تمامی این موارد قبل از انجام شوک ویوتراپی توسط پزشک بررسی می شوند و او تعیین می کند که شما فرد مناسبی برای این روش درمانی هستید یا خیر .
عوارض شوک ویوتراپی
تا کنون عوارض خاص و طولانی برایشوک ویو تراپیمطرح نشده است و مقالات ، اختلال یا عارضه ای که توسط این موج به بدن وارد شود را تایید نکرده اند . از جمله اختلالات و عوارض این موج می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مقداری درد در حین اعمال این درمان ، که به محض تمام شدن شوک ها این درد وجود نخواهد داشت .
- احتمال وجود درد بسیار خفیف ، حداکثر 1 الی 2 روز بعد از درمان
- کبودی
- قرمزی
- ورم خفیف
توجه داشته باشید که این علائم فقط احتمال دارد بروز کنند و بروز آنها قطعی نیست ، همچنین در صورت بروز ، کوتاه مدت و گذرا هستند.
امروزه برای درمان آرتروز از روشهای غیر جراحی متعددی استفاده میشود که یکی از موثرترین آنها اورتوکین تراپی است. اورتوکین تراپی در اصفهان با نتایج بسیار درخشان توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام میشود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :مهدی گوهری [ 1402-05-19 ]
هزینه هر جلسه شوک ویو رو میفرمایید؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .