دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کمر درد / علائم بیماری های ستون فقرات

علائم بیماری های ستون فقرات

ستون فقرات بخش مهمی از اسکلت بدن انسان را تشکیل می‌دهد که در بخش اعظم فعالیت‌های روزانه درگیر است و فشار زیادی را تحمل می‌کند. ستون فقرات انسان از 33 قطعه استخوان به نام مهره تشکیل شده است. از این 33 مهره، 24عدد آزاد و متحرک هستند که 7 مهره به گردن، 12 مهره به پشت و 5 مهره به کمر اختصاص دارند. ستون فقرات به کمک بافت‌های نرم و سخت دیگری از جمله رباط، تاندون، دیسک و ماهیچه حرکت می‌کند و حرکت‌های مهم و اساس از جمله ایستادن، خم شدن، نشستن و بلند شدن و حتی خوابیدن را برای انسان ممکن امکان پذیر می‌کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

به دلیل فشار مستمری که طی فعالیت‌های روزانه به کمر وارد می‌شود، اجزای ستون فقرات در معرض آسیب‌های متعددی قرار دارند که ممکن است منجر به بروز درد در ناحیه کمر شوند یا حتی عملکرد آنها مختل شود و با انواع مشکلات ستون فقرات مواجه شوید. از آنجا که بخشی از عملکرد ستون فقرات، محافظت از نخاع است، آسیب‌های جدی این بخش از اسکلت انسان، می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد، بنابراین هرگونه صدمه، تغییر شکل یا بروز مشکل برای مهره‌ها و دیسک‌ها را می‌توان در گروه بیماری های ستون فقرات دسته‌بندی کرد.

این بیماری‌ها تنوع بسیاری دارند که از رایج‌ترین آنها می‌‌توان از دیسک کمر و گردن، تنگی کانال نخاعی، تومورهای نخاعی، التهاب و انحراف ستون فقرات و … نام برد. بیماری های ستون فقرات باعث می‌شود که علائم و عوارض متنوعی با شدت‌های گوناگون به وجود بیاید.

بیماری های ستون فقرات

علائم بروز بیماری های ستون فقرات

از علائم شایع این بیماری ها، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

علائم بیماری های ستون فقرات

تشخیص بیماری های ستون فقرات

اشعه ایکس:

پس از آسیب، برای مشخص کردن محل دقیق آسیب اغلب از اشعه ایکس استفاده می‌شود. اشعه ایکس می‌تواند آسیب‌های استخوان‌های ستون فقرات را نشان دهد؛ اما آسیب‌های نخاع را نشان نمی دهد.

توموگرافی کامپیوتری(CT) :

توموگرافی کامپیوتری دقیق‌ترین آزمایش برای شناسایی، آسیب‌های ستون فقرات است و می‌تواند بیشتر آسیب‌های استخوانی را نشان دهد.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI):

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، بهترین آزمایش برای شناسایی آسیب‌های نخاع و رباط‌های ستون فقرات است. با این حال CT به طور کلی قبل از انجام MRI انجام می‌شود زیرا MRI کمتر از CT در دسترس است و آسیب‌های استخوانی را به اندازه CT نشان نمی‌دهد.

سی تی اسکن میلوگرافی:

سی تی اسکن میلوگرافی سی تی اسکنی است که پس از تزریق رنگ رادیوپک به فضای اطراف نخاع انجام می‌شود. میلوگرافی CT می‌تواند ساختارهای جابجا شده‌ای را که به نخاع برخورد می‌کنند را نشان دهد.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

درمان بیماری های ستون فقرات

با توجه به نوع جراحت یا آسیب، درمان‌های مختلفی در نظر گرفته می‌شوند که عبارت‌اند از:

برای کسب اطلاعات درباره روش درمانی پی آر پی زانو ، روی لینک کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :کریمی [ 1402-08-08 ]
سلام خسته نباشید پدر من تقریبا ۴ ماه پیش جراحی ستون فقرات مهره 4 و 5 انجام دادولی بعد از چهار ماه نمی تواند انگشت پاهاش را به سمت خودش بکشد و وقتی که به مدت زیادی راه می رود خسته می شود و پای راست خود را می کشد. دلیلش چیه ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مزایا و معایب ارتوکین تراپی چیست؟مزایا و معایب ارتوکین تراپی چیست؟

ارتوکین یک درمان ضد التهابی برای درد و التهاب مفصل است. در ارتوكین تراپی تمركز فقط روی مشكلات مكانیكی در مفاصل نیست؛ بلكه در این روش التهاب كه به عنوان یكی از عوامل آسیب بافتی می باشد، رفع می شود. در این روش، پروتئین‌ های مفید استخراج شده از خون شما به مفاصل آسیب دیده تزریق می‌ شوند. ... ادامه مطلب

تنگی کانال نخاعی چیست و چگونه درمان می شود؟تنگی کانال نخاعی چیست و چگونه درمان می شود؟

هرگاه یک توده به نخاع فشار وارد کند، می گوییم تنگی کانال نخاعی رخ داده است. این توده می تواند یک تومور یا قسمتی از استخوان باشد. توجه کنید که هر قسمت از نخاع از گردن تا پایین کمر می تواند دچار این عارضه شود. ... ادامه مطلب

تفاوت زانوی ضربدری و پرانتزی چیست؟تفاوت زانوی ضربدری و پرانتزی چیست؟

زانویی که کاملاً تراز باشد، محور تحمل بار خود را بر روی یک خط که از وسط پا، از میان لگن، زانو و مچ پا به سمت پایین می‌ رود، قرار می‌ دهد؛ اما زمانی که زانو کاملاً تراز نباشد و از حالت استاندارد خود خارج شود به دو شکل واروس یا پای پرانتزی و والگوس یا پای ضربدری توصیف می‌ شود. ... ادامه مطلب

علت و علائم زانو دردعلت و علائم زانو درد

درد موقتی زانو با درد مزمن زانو متفاوت است. بسیاری از افراد در اثر آسیب یا تصادف دچار درد موقتی زانو می‌شوند. درد مزمن زانو به ندرت بدون درمان برطرف می‌شود و همیشه به یک مورد مربوط نمی‌شود. ... ادامه مطلب